Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 30 september 2017

Van Larissa naar huis

We hebben de nacht doorgebracht in een kamer van hotel Larissa Imperial en ook weer heerlijk ontbeten. Dan stappen we in ons kleine rode autootje voor de laatste etappe. Naar huis.
Het wordt een bergachtige rit, prachtig met allerlei prachtige vergezichten, maar we rijden ook door kilometers vlak land waar bij Farsala waar o.a. katoen wordt verbouwd. Als we over de bergen heen zijn komen we bij de Golf van Korinthe, vanwaar we de kustweg gaan volgen naar Patras. Als we heel in de verte de brug bij Patras liggen en dan weten we ... we zijn bijna thuis. Die brug is de Rio-Antirriobrug, officieel Charilaos Trikoupisbrug, genoemd naar de staatsman die de eerste plannen heeft gemaakt voor de bouw van de brug. Het is de langste tuibrug met meerdere overspanningen ter wereld. Na de brug is het nog een klein uurtje naar Killini en dan gaan we met de ferry op weg naar Zakynthos. De lucht boven ons eiland is pikzwart, maar we hopen dat het droog is als we aankomen. De overtocht heeft nog een prachtige verrassing voor ons in petto, een hele groep dolfijnen zwemt een stuk met ons mee en laten zich met mooie sprongen boven het water zien. Gelukkig is de camera paraat en kan ik ook plaatjes schieten. Het is prachtig om te zien hoe bijna iedereen aan boord mee staat te genieten van hun kunsten. Als we aanmeren begint het stevig te regenen, maar het is droog als we thuiskomen.

Katoen

Bloem van de katoenplant


Laagland tussen de bergen

Een prachtige zon, maar een donkere lucht boven Zakynthos
Dolfijnen rond de ferry

Geen opmerkingen: