Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 19 augustus 2013

Struinen door de Loonse en Drunense duinen



19 km; 5 uur 20 minuten

Een tijdje geleden hebben we met onze vrienden Petra en Ben de afspraak gemaakt om maar eens wat vaker met z'n viertjes te gaan wandelen. Zo gezegd zo gedaan en deze dag gaan we richting Vlijmen en zij zorgen voor de route.
Onderweg hebben we vreselijk weer en ook als we in Vlijmen zijn valt de regen met bakken uit de hemel en rommelt het flink. Maar de voorspellingen zijn goed en dus wachten we een paar uur en beginnen pas om 13 uur met wandelen in plaats van om 11 uur, wat eigenlijk het plan was.
Petra en Ben lopen hun wandelingen met behulp van wandelknooppunten in Brabant. Het is nog niet een heel uitgebreid netwerk, maar het moet net zo gaan worden als het knooppuntennetwerk voor het fietsen. Wel heel leuk. Je print een kaartje uit en bedenkt dan waar je wilt gaan lopen en loopt daarna van punt naar punt.
We zijn begonnen in Giersbergen vlakbij Drunen. We zijn vandaag de Loonse en Drunense duinen ingelopen. Het werd een pittige wandeling, want dat lopen door het rulle duinzand valt niet altijd mee.
Het zijn prachtige plaatjes die we tegenkomen, zeker met die Hollandse wolkenluchten op de achtergrond. Veel duinen en bospaden, maar gewoon heerlijk wandelen. Natuurlijk zien we pijltjes op paaltjes over het hoofd, waardoor we weer meer meters maken. Maar alles komt goed, we lopen de route zoals die bedacht is door Petra. En we sluiten de dag af bij de chinees. Lekker! Weer een prima dag.

Giersbergen
Struinen door de duinen
Mos en varens
De hei begint te kleuren
Zand, zand en een paar bomen
'Gewoon' mooi

Geen opmerkingen: