Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 11 januari 2014

Schiedam: stadswandeling


8,2 km; 2 uur

Typisch een gevalletje van combinatie weekendje Rozenburg en mooi wandelweer. Er wordt dus elke dag een stukje gelopen. Vandaag waren we even in Den Haag bij (schoon)zus en zwager en op de terugweg gaan we naar Schiedam. Een mooi binnenstadje onder de rook van Rotterdam. Er zijn veel pakhuizen, de hoogste korenmolens ter wereld en distilleerderijen en stokerijen. Jenever vloeide er rijkelijk en werd over de hele wereld geëxporteerd. We komen langs mooie gevels en oude huizen. In de binnenstad is er Winterland, omdat onze winterse temperaturen niet laag genoeg zijn, kan hier worden geschaatst, een gezellige bedoening. We lopen langs het Jenevermuseum, maar ook langs een schattig klein winkeltje, de Coop. Ik stap naar binnen en vraag de mevrouw achter de toonbank of ik een foto van haar mag maken. "Een foto van mij?" vraagt ze met een sappig Rotterdams accent. "Ja van u achter die mooie toonbank". Nou dat mag, leuk hoor.
Zo'n stadswandeling is op z'n tijd ook heel erg leuk om te doen. Morgen weer een ander stukje hier in de regio.

Eerst een stukje langs de havens
Mooi stadsgezicht
Prachtige trap
Beetje knippen en plakken en het is net een oude ansichtkaart


Hoge korenmolen en pakhuizen
Kijk het weerhuisje op het linker gebouw
en wat uitvergroot
Korenmolens en jeneverstokerijen

Winterland
Boekenwinkeltje
Schattig oud winkeltje met stopflessen en snoep
De Kuyper

Geen opmerkingen: