Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 24 januari 2016

Vanuit huis naar kasteel Renswoude


15,7 km; 3 uur 22 minuten, met Petra en Ben

Op deze grijze en druilerige zondag gaan we lekker toch een wandeling maken met Petra en Ben, die dit weekend weer gezellig bij ons zijn. We lopen naar kasteel Renswoude en meteen in het begin stranden we al als ik de route blijk te hebben uitgezet over een spoorwegovergang die niet meer gebruikt wordt (lees: waar gewoon een hek voor staat, zonder mogelijkheid om toch aan de overkant te komen). Dat betekent dat we een stukje terug moeten en dus meteen al weer omlopen. Maar ja, we zijn niet anders gewend dat het wel eens misgaat dus lopen we vrolijk verder.
Een gevolg is wel dat we een stukje verder langs de toch wel smalle N224, de Arnhemseweg, moeten lopen, niet echt leuk. Maar gelukkig komen we een kilometer verder al weer op de paden waar we van houden. We komen over de Batterijen en langs Fort aan de Buursteeg. Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten.
Over landelijke weggetjes en modderige paden komen we naar een dik uur aan bij kasteel Renswoude, dat privé-eigendom is. Maar je mag er weel wandelen in het kasteelpark en op de landerijen van het kasteel.
Op de terugweg hebben we toch een paar keer de paraplu nodig omdat het toch even wat harder gaat regenen. Maar ondanks de druil is het toch weer een leuke wandeling.

Het doel van vandaag
De kleine dingen die het doen
In het park bij het kasteel
Aan de voorkant
En een mooie spiegeling aan de achterkant
Een aparte stal voor deze schapen
En nog een klein kunstwerkje bij ons op de galerij

Geen opmerkingen: