Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 5 augustus 2012

Binnenmaas en Puttershoek

download track

24 km; 5 uur 50 minuten

Het werd langzamerhand weer eens tijd voor een wat langere wandeling. En dat hebben we gedaan. We zijn gestart in Blaaksedijk. Vandaar zijn we naar Maasdijk gelopen, een klein plaatsje aan de Binnenmaas. Daarna liepen we over de 'Appeldijk'. Aan allebei de kanten van de dijk appelbomen en veel verschillende soorten. Er zijn nu bordjes bij geplaatst om te vertellen welke soort, smaak en wanneer rijp. Leuk, zo leer je ook nog iets. Daarna verder via Zwanegat en Sint Anthoniepolder naar Maasdam. En dan naar Puttershoek via een mooi wandelpad langs een brede sloot. Ik ken het plaatsje van horen zeggen, van vroeger, van 'Ard en Keessie'. Kees Verkerk, een schaatslegende, woonde er. Een leuk dorpje met een klein haventje. Bij dat haventje is Café Het Veerhuys en daar hebben ze wel een colaatje en een ijsje, gezellig zo aan het water van de Oude Maas. Dan wordt het tijd om weer richting auto te gaan. De lucht wordt donkerder, het lijkt heel lang goed te gaan, maar jammer genoeg net niet lang genoeg. Gelukkig kunnen we op een paar plaatsen schuilen, we zijn niet helemaal doorweekt, maar de straten vertellen dat het een flinke bui was.
Een hele leuke wandeling, we voelen onze voeten en benen goed, maar het was de moeite waard.

'Appeldijk'

De Binnenmaas

Puttershoek

Het haventje van Puttershoek

Puttershoek

Deze bui kwam en bereikte ons 5 minuten voor we bij de auto waren

Geen opmerkingen: