Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 2 augustus 2012

Delftse Hout: het vervolg

Download track
10,8 km; 2 uur 27 minuten

Nadat we op 1 juli uit het Delftse Hout waren weg geregend, gaan we er vandaag weer heen om de rest van de route te lopen. Aan het begin van de wandeling kwamen we het bouwwerkje tegen van foto 1. We vroegen ons af wat het was. Iets met insecten? Bij thuiskomst even gegoogled en ja hoor, foto's van veel dezelfde soorten bouwwerkjes. Een insectenhotel, wij hadden ze nog nooit gezien.
We wandelen door het Delftse Hout en komen in het Bieslandse Bos. Het is hier heerlijk rustig, en dat zo midden in het hart van Holland. We lopen om de Dobbeplas. Wat staan er dit jaar overal veel riet-sigaren. Ik weet van een tijd geleden dat je ze niet mocht plukken, ze waren bijna verdwenen en dus beschermd. Nu staat er op het web alweer, dat ze erg leuk zijn in droogboeketten.
Het is niet druk vandaag, het is tenslotte een gewone doordeweekse donderdag. We komen dus maar een enkeling tegen die ook geniet van de rust in dit mooie stukje Nederland.

Insectenhotel

In de Bieslandse Polder

Riet-sigaren oftewel Lisdodde

Beestje?



Geen opmerkingen: