Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 29 juli 2012

Van landhuizen en forten

Download track
11,2 km; 2 uur 45 minuten

Vandaag hadden we weer een heel andere wandeling. In het voorjaar ben ik in het Stayokay geweest in Bunnik. Het bleek daar een prachtig plekje en daarom hebben we nu besloten om er eens te gaan wandelen.  We begonnen bij het Theehuis van Rhijnauwen, vandaar door de bossen langs het landhuis en landgoed van Oud Amelisweerd. Een stukje verder kwamen we bij Nieuw Amelisweerd. Al dit moois ligt in een hoekje tussen verschillende snelwegen en spoorwegen. Dus het is hier absoluut geen momentje echt stil. Maar het is wel mooi. We komen bij het Fort bij Vechten. Daar was het een hele drukte. Jongeren en ouderen hadden zich hier verkleed als soldaten uit de Franse tijd, maar ook uit de wereldoorlogen. Er werden orders geroepen en er werd gemarcheerd. Verder gaat het langs de Kromme Rijn en daarna richting het Fort bij Rhijnauwen. Als we daar zijn geweest herinner ik me dat er een pannenkoekenhuis is. Ik heb niet veel moeite hoeven doen om Leo over te halen. Lekker. En een leuke wandeling.

Toegang naar Nieuw Amelisweerd

Fort bij Vechten

Er wordt door oud en jong toneelgespeeld in het Fort bij Vechten

Mooi, toch?

Landgoed bij Rhijnauwen

Geen opmerkingen: