Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 17 maart 2013

De Rottemeren





16,4 km; 3 uur 48 minuten

En ook vandaag waren de weersvoorspellingen goed, dus bedachten we dat we nog maar een keer moesten gaan lopen. Nu gaan we naar de Rotte, zoals ik al eens in een eerdere blog zei, de Rotte van die dam.
De route van de vorige keer vonden we aan de lange kant, 24 km, na de wandeling van gisteren was dat even te veel van het goede. We moeten langzaam weer op stoom komen. Dus een gedeelte uitgezet en ge-upload naar de gps. We beginnen ergens in het midden om niet het laatste stuk continu tegen de wind in te moeten lopen. Het blijft leuk, langs het water en de weilanden, ook de molens blijven een geliefd foto-object. Als we bijna bij het zuidelijkste punt zijn van de route, waar we over een brug zouden moeten, zien we al van afstandje dat de brug er niet meer is. Ja, hoor dat hebben wij weer. We vragen het aan een ander stel wandelaars. Inderdaad die brug wordt vernieuwd. Voor de volgende brug moet je een halfuur verder lopen en dus ook weer een halfuur terug om bij ditzelfde punt te komen, alleen dan aan de overkant. Dat is ons net iets te ver. We besluiten om dezelfde weg terug te gaan tot aan de vorige brug en daar over te steken en de route weer op te pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Al met al is het toch best een eind en we zijn blij als Bleiswijk weer in zicht komt. We hebben genoten van het lekkere weer, de zon kwam er gewoon echt bij. Knoppen staan op uitbarsten, het was mooi.

Een oude sluis vlakbij Bleiswijk


Bijschrift toevoegen

Eerst er langs en later er overheen

Geen opmerkingen: