Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 13 december 2014

De Moerputten bij Vlijmen


9,0 kilometer; 2 uur 25 minuten met Petra en Ben

We zijn van vrijdagmiddag tot zaterdagavond bij Petra en Ben. Vrijdag is het vreselijk weer, harde wind en veel regen. We brengen de tijd dus gezellig door bij open haard en kerstboom met een hapje en een drankje.

Maar zaterdag is het droog en dus gaan we een stukje lopen. We gaan naar natuurgebied de Moerputten en dat is vlakbij Vlijmen, dus kunnen we vanuit huis lopen.
De Moerputten,vroeger een open weidegebied tussen Vlijmen en Den Bosch, is in de negentiende eeuw ontstaan door ontvening. In 1890 is er een 600 meter lange spoorbrug gebouwd, onderdeel van Langstraatspoorlijn het halve zolen lijntje. In 1972 reed de laatste trein over de brug.
Het is een leuke wandeling, het is niet erg koud, maar je kunt merken dat het veel heeft geregend. Sommige paden zijn flink drassig.
Als we terug zijn in Vlijmen drinken we een heerlijke warme chocolademelk met slagroom bij De Kluis, bij twee bekers ging er een scheutje rum bij, bij één beker ging er een flinke scheut rum bij :) Lekker hoor.

Zwanenechtpaar
Gele Trilzwam
Heel kleine zwammetjes
Ziet er winters en koud uit, Den Bosch in de achtergrond
Ja, het was nat, erg nat
Maar op vlonders blijven je schoenen wel droog
De Moerputtenbrug
4 vrienden
Stilleven
En dit is gewoon lekker!

Geen opmerkingen: