Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 23 november 2014

Pieterpad: Vorden - Zelhem, dan naar Doetinchem


27,7 km; 6 uur 52 minuten

We hebben een tijdje geleden weer openbaar vervoer kaartjes gekocht bij een bekende winkelketen en die gebruiken we vandaag. We stappen om 8.15 uur op de trein in Veenendaal De Klomp en reizen via Arnhem, naar Zutphen en vandaar naar Vorden. We zijn er om kwart over 9 en daar start de wandeling.
Het eerste helft, van Vorden naar Zelhem, volgen we de route van het Pieterpad. En het is hier echt heel mooi. We komen eerst langs kasteel Vorden, steken het riviertje de Veengoot over en lopen van het landgoed daar vlot naar landgoed Zelle. We komen langs het niet armoedige optrekje op het landgoed, en ook lopen we langs de golfbaan. We wandelen door Linde en Varssel, voor we in Zelhem aankomen. Daar laten we het Pieterpad verder liggen, want wij willen naar een plaats waar een station is en dat wordt Doetinchem. Het is een afwisselende wandeling, Veel onverharde wegen, een paar kleine asfaltweggetjes. Natuurlijk een weiland, omdat de route die ik had bedacht, dood liep op een bult zand midden in een akker. Toen verder gelopen door een aangrenzend weiland, netjes aan het randje tot we weer bij een fietspad uitkwamen. Maar natuurlijk werd de route hierdoor wel weer langer. Maar goed, dat weet ik eigenlijk al als ik zelf een route maak. Er zijn altijd onverwachte wendingen. Maar het was heerlijk weer, een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, dus we laten ons niet uit het veld slaan. We lopen gewoon onze route en dan komt Doetinchem in het zicht. We lopen door de buitenwijken en door het centrum. Er is een straat met heel veel leuke restaurantjes, hier moet het 's avonds goed toeven zijn. Even later zijn we op het station en een half uur later, om 16.23 uur gaat onze trein weer richting Arnhem, dan overstappen naar de trein die naar Den Helder rijdt. Wij stappen in De Klomp uit. We zijn best moe, maar we hebben weer een heerlijke dag gehad. Weer hebben we genoten!!!

Stukje Pieterpad dus
Water rond kasteel Vorden
Kasteel Vorden in de late ochtendzon
Het riviertje de Veengoot in de Achterhoek
Mooie, vreemd gevormde zwammen
Boerderijen bij Linde in de Achterhoek
Zij staan al op stal ...
en zij hebben nog lol in het weiland
Landgoed Zelle
Koolzaad eind november 
Origineel bakkershuisje bij De Haverkamp
Tja, echt eind november
Het lijkt wel lente, zoveel bloemen
De Achterhoek
Wat mooi!
Binnen de grenzen van Doetinchem
Gezellige straatjes in Doetinchem
De Oude IJssel bij Doetinchem

Geen opmerkingen: