Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 17 november 2014

Burgh Haamstede en boswachterij Westerschouwen




18,3 km; 4 uur 54 minuten

Zaterdag hebben we nog wel een klein ommetje gemaakt, maar gisteren, zondag, zijn we de hele dag niet buiten geweest vanwege de constante regen. Dus vandaag gaan we er lekker weer op uit. De voorspellingen voor het weer zijn wel goed, alleen in de ochtend misschien nog een buitje.
We gaan om 11 uur weg en hebben de jacks nog aan, want het miezert wel een beetje. Ik heb een route uitgezet die waarschijnlijk over een paar campings gaat en die zijn dicht, dus die weg valt af. Gelukkig is er even later een zijweg en lopen we ineens door het Gadra-bos. Het Gadra-bos is onderdeel van de Vroongronden en dat zijn dan weer de gronden vlak achter de duinen van Haamstede tot Renesse. De naam Gadra komt van de vroegere boerderij die tot de jaren vijftig in particulier bezit was en nu dient als beheerboerderij van Staatsbosbeheer. De letters staan voor Geluk Aanwezig Door Rijke Arbeid. Het bos is niet zo groot maar staat bekend om zijn vele eiken en in het najaar om de talrijk aanwezige paddenstoelen. Over kleinere paadjes en weggetjes lopen we verder naar Burgh Haamstede. We lopen ook even langs het slot Haamstede, we hebben de afgelopen dagen ook al over het landgoed ervan gelopen, maar we kunnen nu niet verder, het hek is dicht. Dus wat rest is foto's maken. Inmiddels is het 13 uur, de zon breekt door en dan wordt het ook meteen warmer, dus de jassen gaan uit. We lopen verder door Haamstede en even later door Burgh. En vandaar weer door de Zeepeduinen en de het land van het slot naar de boswachterij Westerschouwen. Nu komen we ook langs de uitkijktoren vanwaar we een weids uitzicht hebben over Schouwen. Sommige bomen en struiken hebben nu mooie gele bladeren en dat geeft met het zonnetje erop mooie plaatjes. Na een prachtig gelegen vennetje in de duinen komen we weer op het strand en lopen met een boog naar Nieuw Haamstede terug. Een heerlijke wandeling, het binnen zitten van gisteren is weer helemaal goedgemaakt. En nu zit onze korte vakantie er weer op. We gaan verder met ruimen en pakken. Maar we hopen hier nog wel eens terug te komen.


Soms lijkt het wel Brem, maar het zijn "gewoon" gele herfstbladeren
Soms was het wel erg nat
Is vast niet goed voor het dak, maar het staat wel leuk
Burgh Haamstede
Slot Haamstede
Van kunstenaar Wieke Terpstra
De kerk van Burgh, mooi torentje trouwens
Burgh
Je komt ze overal tegen die collega's van Buurtzorg
In de Zeepeduinen
17 november !
Mooi weertje
En daar is de Westerlichttoren weer, nu vanaf de uitkijktoren
De uitkijktoren van boswachterij Westerschouwen
Nog meer  "Brem"
17 november !!!
Mooi
Mooi




Geen opmerkingen: