Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 2 november 2014

Carnisse Grienden en het Klein Profijt

















11,4 km, 2 uur 55 minuten

We rijden naar Rhoon en zetten de auto op een parkeerplaats bij het Rhoons Golfcentrum. Vandaar lopen we door een Zuid Hollands polderlandschap over groene dijkjes, waar we het rijk alleen hebben, naar de Carnisse Grienden. In deze grienden staan wilgen die 1 x in de drie jaar worden geknot. De wilgentenen worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Wilgen zijn mooie bomen, ze worden zo ruig en ruw als ze ouder worden, net als de olijfboom. Bij de grienden gaat onze route ineens over vlonders die langs de Oude Maas zijn gemaakt. En even later wandelen we weer over grasvelden. Onze wandeling gaat achter het golfterrein langs, er zijn heel wat golffanaten die proberen hun balletje in de hole te krijgen. Maar ja het is ook nog steeds prachtig weer, al is vandaag de wind flink aangetrokken. Bijna aan het einde van de wandeling komen we langs de ingang van natuurgebiedje Klein Profijt. We zijn hier al veel vaker langs gekomen, maar altijd was het hek dicht. Nu is het open, dus maken we dat rondje ook maar eens. Eigenlijk ziet het er net zo uit als in de grienden, hier zouden ook bevers en lepelaars huizen, maar die hebben we niet gezien. Als we uit het Klein Profijt komen is het nog 500 meter lopen naar de auto, dus de wandeling zit erop. We zijn benieuwd hoe vaak we hier nog zullen lopen, als het huis in Rozenburg er niet meer is.

Mooie groene dijkjes helemaal voor ons alleen
Zuid Hollands polderlandschap
2 november 2014, madeliefjes en herfstbladeren naast elkaar
Carnisse Grienden met de Oude Maas
Wilgen en water
De varens groeien op de wilg
De Oude Maas op de achtergrond
Tijd voor een hapje op een bankje
Vanaf de vlonders heb je een mooi uitzicht
Skyline van Rotterdam, links de Euromast en rest achter het bosje De Zwaan
In natuurgebiedje Het Klein Profijt

Mooie, ruwe, stoere wilg

Geen opmerkingen: