Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 26 januari 2015

De Blauwe Kamer in januari

Petra en Ben zijn dit weekend in Veenendaal en ook al is het koud, we willen toch wel even naar buiten. Petra wil wel eens naar de Blauwe Kamer bij Rhenen. Wij zijn daar nog niet geweest in deze tijd van het jaar en zijn dus ook benieuwd.

"Het gebied ontleent zijn naam aan een voormalige hofstede die al op een kaart van 1636 voorkomt. Het was toen een aanzienlijk huis. Daarna was er boerderij Blauwe Kamer, en nog later een steenfabriek met dezelfde naam die tot 1975 bakstenen produceerde. Door veranderende productiewijzen kwam een einde aan deze en vele andere kleine steenfabrieken. De uiterwaard kreeg een nieuwe bestemming; middels natuurontwikkeling zijn de voorwaarden geschapen om weer een natuurlijke rivieroever te laten bestaan". (Wikipedia)

Er ligt nog wat sneeuw en ijs. De paden zijn modderig, maar zelfs nu geeft dit prachtige natuurgebied ons mooie plaatjes. Als we terug zijn van onze glibberwandeling drinken we wat in het restaurant en daar heb je een mooi uitzicht over het koude en besneeuwde land .
De schoorsteenpijp van de oude steenfabriek
Een Gallowayrund, net een knuffel met allemaal krulletjes
Een Fazantenpaar
Beetje sneeuw, beetje ijs
Een gedeelte van de oude steenfabriek
Het groen van mosjes op de takken
Kleur in het grijze
De Dipsacus
in winterkleed
De Nederrijn
Bij het pontje naar Opheusden
Wauw
En de Konikspaarden

Geen opmerkingen: