Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 1 februari 2015

Ede in de Planken Wambuis


7,8 km; 1 uur 58 minuten

Een korte wandeling op de zondagmiddag. We gaan richting Ede, naar de Planken Wambuis. De Planken Wambuis is een natuurgebied op de Veluwe dat grotendeels is begroeid met bos en heide. Een deel bestaat nog uit open stuifzand. In het gebied liggen ook oude landbouwgronden, enkele grafheuvels en het gehucht Mossel. We starten op de parkeerplaats vlakbij restaurant De Planken Wambuis dat in 1926 is gebouwd op de plek waar daarvoor de oude herberg De Planken Wambuis (1782) was.
Hier en daar liggen nog stukken sneeuw en het is nog wel wat koud, maar als we een tijdje lopen worden we toch wel weer warm. We kunnen nog wat leuke plaatjes schieten. En opeens is daar een donker beest dat een stukje verder voorbij rent. In eerste instantie denken we aan een flinke hond, maar daar is het te groot en te breed voor. We zien echt een wild zwijn langsrennen. Eigenlijk hoor je met de camera in de hand te wandelen, dan ben je misschien op tijd. Nu duurde het even voordat de camera was gepakt en toen was het beest alweer een stuk verder. Maar je kunt heel goed zien dat het echt een zwijn was en die hadden we nog niet eerder in het wild gezien.
Even later zien we een echtpaar aankomen, waarvan de man een kilt aanheeft. Dus spreek ik hem in het Engels aan en zeg dat je dat niet veel ziet hier. Het blijkt gewoon een Nederlandse man, die volgens eigen zeggen niet anders meer wil dan een kilt dragen. Ook de sjaal en de cap zijn Schots. Bijzonder hoor. Later zien we hun auto op het parkeerterrein, vol met Schotse stickers en het lijkt erop dat de man bij een speciale eenheid hoort van de Royal British Forces.
Het was weer even lekker om een rondje te lopen. Zoveel mooie gebiedjes en zo dicht in de buurt. Je kunt overal moois zien, je moet alleen je ogen openen ...

Onderschrift nodig?
Het was her en der toch wel erg nat
Wat was dat nou ...? Echt, het is een wild zwijn
Een Nederlandse heer in een kilt
Duidelijk een berkenbos

Geen opmerkingen: