Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 1 maart 2015

Vanuit huis, Veenendaal, Fort aan de Buursteeg en Slaperdijk


12,4 km; 3 uur

We hadden de weersverwachting gehoord voor deze zondag en die leek niet best. Maar na het ontbijt zag het er buiten toch mooi uit en hebben we toch maar snel nog de wandelschoenen aangetrokken. Vanuit huis dus een wandeling. We lopen naar het noorden en komen via de Nieuweweg bij het Fort aan de Buursteeg uit. Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vanwege de omvang van het fort konden de enige honderden militairen bivakkeren binnen de vestingwallen. Het bood ruimte voor soldaten in de oorlog van 1794-'95 tegen de Fransen, lag in de frontlijn tijdens de meidagen van 1940 en was een Duits steunpunt toen de geallieerden vanuit Ede naderden. In het noordelijk deel van het fort wordt in 2016 een bezoekerscentrum geopend. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.
Wij lopen verder over de Slaperdijk en lopen na een tijdje Veenendaal weer in. We wandelen door verschillende wijkjes en komen zo weer uit in de Hoofdstraat, waar het op een zondag natuurlijk uitgestorven is.

Sneeuwklokjes overal
Fort aan de Buursteeg
Vorige week struisvogels, nu walibies
Gewoon mooi
Zo kun je ook in een auto zitten
Huisje te Huur ... of te Koop

Geen opmerkingen: