Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 30 september 2015

Doesburg en Mosterd


6,0 km; 2 uur 52 minuten

Vandaag doen we het lekker rustig aan, we gaan naar het Hanzestadje Doesburg. We wandelen heerlijk op ons gemak, eerst over de Nieuwe IJsselkade langs de Oude IJssel en over de vestingwallen. Doesburg is lange tijd een vestingstad geweest en dat is prachtig te zien op de luchtfoto's en plattegronden van Doesburg.
Er zijn in Doesburg veel leuke straatjes en mooie geveltjes en we maken dus veel foto's. In het hart van Doesburg zijn de mosterdfabriek en het mosterdmuseum en daar gaan we wel even binnen kijken. Alle oude instrumenten en machines om mosterd te maken zijn er te vinden en een verzameling van 400 verschillende mosterdpotjes. Leuk om te zien. Als we weer buiten staan hebben Petra en ik allebei een pot Echte Doesburgse Mosterd gekocht. We lopen verder en omdat het inmiddels half 2 is, laten we ons op een terras in de zon in de stoelen zakken. Mosterdsoep voor 3 van ons en een broodje voor één gaan er best in. Daarna gaar het weer verder en komen we al gauw weer in de buurt van de IJssel aan.

We rijden weer naar het park en genieten daar nog heerlijk van een paar uurtjes zon. Wat een pracht weer deze week. Echt een cadeautje. Heerlijk genieten.

Bleekersgracht
De IJsselbrug in de N317
Leuke Kunst van Roberto Barni - Passi d'Oro
Maar ze staan helemaal niet een eind achter elkaar, ze staan naast elkaar
Mooie oude huizen en geveltjes


In het mosterdmuseum, honderden mosterdpotjes
Er is veel veranderd

Mosterd in de maak
De toonbank
Het oudste restaurant van Nederland
Leuke straatjes
Temperament - Vuurdoorn :)
Modern Doesburg
De Martinitoren van Doesburg

Geen opmerkingen: