Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 4 oktober 2015

Treinen naar Maarn en terug lopen


18,3 km; 4 uur 32 minuten

Er zijn weer treinkaartjes in de brievenbussen gevallen, geldig van 1 tot 31 oktober. Op onze bus zit een Ja/Nee sticker, dus jammer dan, ook geen treinkaartjes, maar gelukkig heb ik er één gekregen van een cliënt van Buurtzorg.
Vandaag is het plan om naar Maarn te treinen en vandaar terug te lopen. We zetten de auto bij station Veenendaal West neer en pakken daar de trein. Bij ons op het perron staat een ander stel met wandelschoenen en een rugzak. Zij stappen ook in die trein en stappen ook uit in Maarn. Voor de grap zeggen we, die gaan zeker ook lopend naar huis. Maar ze gaan een andere kant uit, lijkt het. Want een paar uur later lopen ze ons toch voorbij en zeggen dan ook dat station Maarn al een eindje achter ons ligt. Grappig, er zijn dus meer vreemde lui die dit soort dingen doen.
Wij wandelen Maarn uit en willen dan om een landgoed heen lopen, maar dat is de eerste misser deze wandeling. Het landgoed is gesloten en dus vinden we een alternatieve route en komen een eindje verder weer op de goede route uit. Zo zal het deze wandeling verschillende keren gaan. Gesloten paden of géén pad, zeker 5 keer moeten we iets anders bedenken. Maar hoera voor de gps. We verdwalen dus niet en vinden steeds weer een ander pad.
Het is een leuke route. We komen over landgoed Maarsbergen en over het Leersumse Veld. We lopen langs de Leersumse Plassen en komen er een aantal runderen tegen die er heerlijk aan het grazen zijn. Verder gaat het over landgoed Het Hek, waar we een hazelworm zien en over landgoed De Laan en landgoed Hoge Linde. Dan komen we alweer in de buurt van Veenendaal, we kuieren over een stuk hei en door zandverstuivingen van Boswachterij de Amerongse Berg. Ook hier is het prachtig. En het weer helpt natuurlijk mee. Vanochtend was het best erg fris, maar even later lopen we heerlijk in een t-shirt in het zonnetje. Het is weer genieten vandaag.

Voormalig gemeentehuis van Maarn
Jacob's ladder op landgoed Maarsbergen
Smalle paadjes om te gaan
Op het Leersumse Veld bij de plassen
Piëmontezer koeien
Nog maar een paar zwammetjes
En tot slot de hazelworm


Geen opmerkingen: