Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 3 april 2016

Bij Nijkerk


18,8 km; 4 uur 36 minuten

De hele week voorspellen de weermannen en vrouwen al dat het zondag een prachtige, zonovergoten dag gaat worden met temperaturen van ongeveer 18 graden. Natuurlijk verheugen we ons daar heel erg op, want ik ben vrij en dus gaan we wandelen. Ik heb een wandeling uitgezocht met weinig bos erin, juist vanwege de zon open weggetjes langs weilanden. Op het zaterdag valt het weer erg tegen dus we hopen dat het de volgende dag wel zo zal zijn als de voorspelling zegt. Zondagochtend regent het een beetje en het is zwaar bewolkt. Rond 10 uur wordt het wat lichter en besluiten we om langzamerhand maar op Nijkerk aan te rijden. We zetten de auto bij het station en daar begint onze wandeling. We lopen eerst door het centrum en dan door het stadje verder naar buiten. Het is nog bewolkt, maar hier en daar zien we een reepje blauw en een streepje zon. Het is in ieder geval prima wandelweer. Het zijn leuke paden die we lopen, langs weilanden en langs bosranden, over hei en langs vennetjes. In de loop van de middag komt de zon door en dan is het ook meteen heerlijk warm. Vest en trui gaan uit en in de rugzak en daar lopen we dan te genieten op die landweggetjes. We lopen meerdere malen stukjes op het Kruishaarderpad, een Klompenpad en dat staat bijna garant voor mooie routes. Als we Nijkerk weer naderen moeten we ergens links af en dat mag niet. Er staat een hek met een bord privé terrein. Al met al moeten we een stukje omlopen want het blijkt het terrein van een kasteeltje te zijn. We lopen er dus via een N-weg omheen. Als we bijna bij het kasteeltje zijn zie ik een flinke bocht in de weg en dan gaat me een licht op. Vroeger, zo'n 50 jaar geleden, woonde ik met ouders en broer in Zwolle. Eén keer per maand gingen we naar Hilversum, want daar woonden de oma's en opa. De A28 was er toen nog niet en we reden dan altijd via Harderwijk, Nijkerk en Hoevelaken naar Hilversum. Een stuk voorbij Ermelo was er dan een bocht in de weg bij een kasteel, de "kasteelbocht" in Nijkerk en dan waren we al een flink eind op weg en duurde het niet meer zo lang. Vooral ik, die altijd last had van wagenziekte, was daar dan erg blij om. Ja, ja, herinneringen.
Langzamerhand komen we weer in de bebouwde kom van Nijkerk, we pakken nog een wijkje mee en dan zijn we weer bij het station. We rijden terug naar Veenendaal en besluiten om vanwege het prachtige weer maar even langs Valentino te rijden en een heerlijke ijs te bestellen.

Nijkerk-centrum
Hei en dennen
Vennetjes
Lente
Het kasteeltje in de 'kasteelbocht" bij Nijkerk

Geen opmerkingen: