Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 18 april 2016

Soesterduinen


16,3 km; 4 uur 5 minuten

Al een tijdje zijn we van plan om in de Soesterduinen te gaan lopen. Vandaag doen we dat dus eindelijk. We rijden met de auto naar Amersfoort en zetten de auto op een parkeerplaats bij het Bosbad.
Daar begint de wandeling in het Monnikenbos, dat is een natuurgebied tussen Borkhoven en de Korte Duinen aan de westkant van Amersfoort. We horen allerlei beesten roepen en schreeuwen, maar ja, we lopen nu ook langs de hekken van Dierenpark Amersfoort. Wel de hekken aan de achterkant en je ziet daar helemaal niets, dit in tegenstelling tot de achterkant van Ouwehands dierenpark, daar loop je langs de beren. Maar goed daar komen we ook niet voor. Al snel wandelen we door de Korte Duinen, een gedeelte van de Soesterduinen die eigendom zijn van de gemeente Soest. Dit gebied heeft grote zandverstuivingen, maar ook hei en bos. Het vormt de noordelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug. Als we een provinciale weg zijn overgestoken komen we ook bij de Lange Duinen.
De bossen kleuren langzamerhand lichtgroen en er staan heel veel boompjes in bloei. Het weer is goed, beetje koud door de wind, maar als het zonnetje schijnt is het prima.
We hebben het naar ons zin met een mooie wandeling.











Geen opmerkingen: