Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 8 oktober 2010

Weekend Burgum










Vorig weekend zijn we samen met onze vrienden Petra en Ben een heerlijk weekendje weg geweest naar Friesland. Het Bergumermeer was de bestemming en hier volgen de beschrijving en de foto's.

Vrijdag 1 oktober
Wij gaan op tijd weg, want we willen nu eens niet over de snelweg racen, maar binnendoor. Dat kost heel wat meer tijd, maar is wel erg leuk.
Ede, Otterlo, Het Loo, Teuge, Deventer, Olst, Wijhe, Zwolle, Hasselt, Zwartsluis, Meppel, Steenwijk. Toen werd de tijd wat krap en zijn we toch maar verder over de snelweg gegaan, Heerenveen en aan het eind Burgum.

Recreatiepark Bergumermeer is een kleinschalig bungalowpark met een grote camping, restaurant, zwembad e.d. erbij. Voor ons ging het eigenlijk alleen om het huis maar ook van de snackbar en het restaurant hebben we gebruik gemaakt.





Zaterdag 2 oktober hebben we eerst heerlijk ontbeten met verse broodjes. De weersvoorspelling was niet echt goed, maar het werd droog en gewoon heel lekker weer dus werd er later op de dag een fikse wandeling gemaakt door het Friese landschap. We hadden een route gemaakt vanaf Eastermar, langs de Leyen en langs leuke weggetjes en modderpaden, watertjes en meren en via een mooi stukje Friesland weer terug naar Eastermar.







's Avonds heel erg lekker gegeten in Burgum, restaurant 'De Plaets'. Lekker eten, goede en hele vlotte bediening.

Zondag 3 oktober was het echt heel erg mooi weer. Wij hadden een reservering gemaakt voor een rondvaart op de Olde Faenen bij Earnewoude. Rederij Princenhof verzorgt daar boottochten.En had was druk, op de boot maar ook op het water. Iedereen genoot van het heerlijke weer.


En dan wordt het gewoon weer maandag. Maar we hadden bedacht dat we op de weg naar huis de Orchideeënhoeve konden aandoen. We hadden verwacht dat het ontzettend druk zou zijn, maar we hadden heel veel geluk. De bussen waren nog niet gearriveerd en dus hadden wij het rijk bijna alleen. En dan blijft er alleen nog over om te genieten van zoveel kleuren van bloemen en vlinders.



Een heerlijk weekend wat al bij voorbaat was geslaagd door het gezelschap, maar dat een extraatje kreeg door het hele mooie weer.

Geen opmerkingen: