Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 1 december 2010

Bananen, veel bananen



We hebben vandaag een hele leuke excursie gedaan. Een route over de noordkant van het eiland. We reden in een kleinere bus, zodat we ook over de kleinere weggetjes konden rijden.
Op de routekaart kun je een beetje volgen waar we zijn geweest.
Vanaf ons plaatsje moesten we eerst naar de andere kant van 'ons eilandje' om onze gids op te halen en nog aantal andere mensen die mee wilden. Een groepje van elf personen, goed te doen dus.

We dronken eerst een kopje canarische koffie, een Barraquito (bij sterretje E). Heerlijk, sterke koffie, dikke room, veel suiker, een likeurtje erin en slagroom erop, gegarneerd met kaneel en een koffieboon. Top!
Daarna rijden we een eindje verder en wandelen bij Las Tricias (ster G) een stukje. We komen er langs een schitterende Drakebloedboom. Gigantisch, zo ruig en stoer. Weer een paar kilometer verder maken we een stadswandeling in Santo Domingo (H). Mooie straatjes en leuke uitzichten op de oude koningspaden, de paden waarover de mensen vroeger moesten gaan voor er asfalt was.
De tocht gaat verder, we gaan richting de kraterrand en dus omhoog en hopen boven de wolken uit te komen voor een mooi uitzicht, niet dus, de wolken zijn hoger en dus blijft het mistig en het regent. Jammer dan.
Dan is het lunchtijd. In La Mata (I) wordt ons een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Verse broodjes met geitenkaas en een lekker sausje. Kippenbouillon en een geitenstoofpotje volgen. Het had heel veel weg van oma's sudderlapjes, en wij vonden het een heerlijk. Daarna volgt een toetje wat erg op tiramisu lijkt, maar dan canarisch. Je hoort het wel. De riem kan weer een gaatje groter.
We rijden verder richting Barlovento (K) en San Andres (N) waar we weer uitstappen en een wandelingetje maken. We krijgen een hele lezing over de Canarische bananen en nog veel meer.
Aan deze kant van het eiland zien we vandaag het eiland La Gomera goed liggen. Ook Tenerife is goed te zien. Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft sporen achter gelaten op de hoogste berg van Tenerife, de Teide. Er ligt sneeuw en dat is goed te zien van hier.
Als laatste stop zijn we op de Mirador de San Bartolome. Daar vandaan heb je een schitterend uitzicht naar noord, oost en zuid.
We rijden door Santa Cruz de La Palma naar huis en hebben een heerlijke dag gehad.




1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk hoor jullie hebben weer veel leuke dingen gezien en gedaan hoor ik al.
Nog ff lekker genieten van de laatste daagjes, want het is hier heel koud brrrr!

Maar die foto linksonder is dat die drakenbloedboom?

Nou ik zie jullie zondag wel weer!

xxx roy