Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 14 juli 2013

Goeree-Overflakkee: aardappelen, suikerbieten en meer

Track bekijken en downloaden

21,9 km; 5 uur 20 minuten

Februari 2013: Voor vandaag hadden we weer een wandeling gepland, omdat het morgen zou gaan sneeuwen. Dus wij mooi op tijd weg. Maar we waren een kwartiertje onderweg toen we tegen elkaar zeiden dat het toch wel heel erg koud was, ondanks oorwarmers, sjalen en handschoenen. En toen liepen we nog in een stadje. We zouden nog hele open stukken krijgen waar de wind flink overheen zou gieren. Gevoelstemperatuur -10. We hadden dat gisteren natuurlijk kunnen weten, maar hebben er niet bij nagedacht. Dus zijn we weer naar huis gegaan en laten deze wandeling liggen voor een later(warmer) tijdstip.

En nu is het juli, het is prachtig weer en dus gaan we het overdoen. Het blijkt een hele leuke wandeling. Heel afwisselend, we komen door dorpen, stadjes, langs velden, veldwegen en asfaltwegen.
We starten in Oude Tonge en lopen langs akkers, we zien eindeloze velden met aardappelen, suikerbieten en uien op weg naar Stad aan 't Haringvliet. Daar komen we langs de haven en van daar lopen we langs het Haringvliet. We komen een paar wandelknooppunten tegen en daardoor lopen we niet onze eigen route over de weg maar een paadje over een dijk waar de schapen lopen. Dan zijn we in Den Bommel, waar we een ontmoeting hebben met Heer Olivier B. Bommel. Een leuk standbeeld vlakbij een mooi kerkje. Van daar gaat het weer naar Oude Tonge. We komen door het dorp Zuidzijde dat een mooie watertoren heeft, die inmiddels gewoon bewoond is.
In Oude Tonge lopen we ook nog een rondje door de oude kern, altijd leuk. Ook hier een mooi kerkje met leuke huisjes eromheen. Alles bij elkaar dus weer en mooie wandeling.

Aardappelen, aardappelen en nog eens aardappelen
Kamille en klaprozen
Allerlei verschillende soorten gewassen
Nu al paddestoelen en ze zijn echt
Haven van Stad aan 't Haringvliet
Den Bommel met een beroemde inwoner
Kerkje in Den Bommel
Den Bommel: gewoon een mooi doorkijkje
Zuidzijde met de watertoren rechts achter

Geen opmerkingen: