Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 21 juli 2013

Scherpenzeel, weer Klompenpaden

Track bekijken en downloaden

14,5 km; 3 uur 52 minuten

Op zo'n prachtige dag als vandaag moet je gewoon van het mooie weer genieten. Maar omdat het zo warm is besluiten we om vroeg weg te gaan. We gaan naar Scherpenzeel, eigenlijk om de hoek en gaan daar drie klompenpaden combineren. De routes van klompenpaden gaan meestal niet over grote wegen, soms misschien een klein stukje. Het zijn dijkweggetjes, bospaden, karrensporen en paadjes vlak langs een akker, maar dat maakt het juist zo leuk. We starten om 8.45 uur in Scherpenzeel en komen al gauw op de route van het Broekerpad, we lopen door het dorp, waar het erg rustig is. Huis Scherpenzeel ligt in een mooi parkje en doet tegenwoordig dienst als trouwlocatie, we kwamen een ambtenaar tegen die daar zo nu en dan de 'scepter zwaait'.
Verder gaan we over de landweggetjes. We lopen op de rand van Gelderland en Utrecht, want Schepenzeel hoort bij het Gelderse, maar Woudenberg, een heel klein eindje verder, hoort weer bij het Utrechtse gebeuren. We lopen een klein stukje langs het spoor van Utrecht naar Arnhem en dan is daar opeens het Valleikanaal, waar we hele einden van kennen. Maar dan gaat het wel om stukken in Veenendaal en richting Rhenen. Maar heel leuk om weer een ander stuk te ontdekken. We lopen inmiddels over het Ouderhorsterpad, wat voor een groot gedeelte over de Liniedijk gaat, een onderdeel van de Grebbelinie. Er is ergens een gedeelte met loopgraven gereconstrueerd en dat ziet er nog nieuw uit. Later blijkt dat dat afgelopen mei is geopend, dus inderdaad, heel nieuw. Het Valleikanaal ligt er mooi bij, het is er druk met fietsers, maar wij hebben er geen last van want wij lopen op een smal dijkpad aan de andere kant van het kanaal. Na een aantal kilometers stroomt ook de Lunterse Beek in het Valleikanaal. En dan gaan wij verder over weer een ander pad, het Dashorsterpad. We laten het kanaal achter ons en lopen nog verder door bebost gebied, heerlijk bij deze temperatuur. En dan komt Scherpenzeel weer in zicht en hebben we een heel mooie wandeling gemaakt. Weer iets wat we hebben gedaan en gezien en waar we van hebben genoten.

Scherpenzeel
Huis Scherpenzeel
Schapen zoeken verkoeling
De Lunterse Beek komt bij het Valleikanaal
In de loopgraven bij Woudenberg
Langs het Valleikanaal
De mais gaat goed
Doorkijkje
Paadjes als karrensporen

Geen opmerkingen: