Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 22 september 2013

De Glazen Stad oftewel Het Westland.


22,6 km; 5 uur 25 minuten

Vandaag gaan we met de pont van Rozenburg maar Maassluis. Vanuit Maassluis maken we een flinke wandeling door het Westland. We wandelen eerst door Maassluis en zien op een aantal huizen de markeringen van waterstanden van verschillende jaren, ook van 1953 en het water stond hoog. We lopen naar Maasland, iets ten noorden van Maassluis, een leuk klein stadje, waar nog niet overal auto's geparkeerd staan, zoals je kunt zien op de foto's. Dan komen de kassen, grote glazen(?) bouwwerken met rijen planten van allerlei soorten erin. Inmiddels zijn we in De Lier aanbeland. Allemaal plaatsjes waar je bijna nooit van hoort en al helemaal nooit komt. Dan komt Westerlee, ook al zo'n dorp, met één grote windmolen. Dat is een herkenningspunt, Whisky, in de vliegwereld. Wij kennen het uit de tijd dat Leo nog regelmatig vloog, punt Whisky, ja, ja, vroeger. We wandelen verder en eigenlijk is het heerlijk weer om te lopen, droog, soms een wazig zonnetje en niet zo veel wind, een graadje of 19. Lekker hoor.
We komen aan in Maasdijk en zien nog meer kassen. Na een tijdje komt de Nieuwe Waterweg weer in zicht en dat betekent voor ons dat we bijna weer in Maassluis zijn. De pont wacht niet op ons, die vaart net weg als we het terrein opkomen. Maar niet getreurd, over 20 minuten is hij terug en kunnen we mee, terug naar Rozenburg. Leuke wandeling, dit keer geen smalle bospaadjes, maar voor de afwisseling kleine stadjes en kassen. Voor een keer ook heel leuk.


Met de pont over een grijze Waterweg met erboven een grijze lucht
Markeringen van waterstanden in Maassluis
Haven in Maassluis
Maasland
Nog eens Maasland
Hollands plaatje
De Glazen Stad bij De Lier
Najaar?
Westerlee
Westerlee
De zijkant van een slagerij?

Geen opmerkingen: