Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 29 september 2013

Langs de Grift naar Kwintelooijen


16,8 km; 3 uur 46 minuten

Wat een prachtige dag vandaag. We hebben een vrije zondagmiddag tussen de werkdagen in en dus gaan we genieten van de omgeving. We lopen vanuit Veenendaal langs het Valleikanaal, wat vroeger de Grift heette. Het Benedeneind is een bekende naam in het Veen. We komen langs een paar kleine natuurgebiedjes vlak bij ons in de buurt met bijzondere namen: "De Hel" en "De Blauwe Hel". Na een tijdje langs de Grift te hebben gelopen slaan we rechts af en lopen een heel eind over de Zuidelijke Meentsteeg totdat we bij de N233 uitkomen. Die steken we over en komen dan in de bossen terecht in het zuidelijkste gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug. Na heel veel mooie bospaadjes komen we aan op Kwintelooijen. In dit gebied wordt rond Hemelvaart een motorcross gereden. Als er sneeuw ligt is het er ontzettend druk met volwassenen en kinderen met sleeën. Na het rondje Kwintelooijen wandelen we via de surfvijver weer richting huis. Het was een heerlijke wandeling.

De Hel
De Blauwe Hel
Het Valleikanaal, vroeger de Grift
Eikels
Mooi
Kwintelooijen
Kwintelooijen
De Surfvijver
En weer bij onze voordeur

Geen opmerkingen: