Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 22 mei 2014

Landgoed De Utrecht en de Neterselse Heide

Route - nummer en het wandelknooppunt
Track zoals we hem gelopen hebben














19,6 km; 6 uur 15 minuten

Vandaag gaan we samen met onze vrienden Petra en Ben wandelen. Het is prachtig weer en Petra heeft de wandeling voorbereid op het wandelknooppunten-netwerk.
Het startpunt is bij Den Bockenreyder (Esbeek) dat midden in de bossen ligt. We lopen eerst door het bos (het land van de Hilver) en volgen het kronkelende beekje de Leij. Bij het water is het een drukte, niet van mensen maar van libelles en andere beestjes. Vanuit het bos volgen we het pad naar de uitkijktoren De Flaes, waar je bovenin een prachtig uitzicht hebt over Landgoed de Utrecht, de plassen de Flaes en het Goor.
We lopen verder langs Het Goorven en komen uit bij de Neterselse Heide. We wandelen door het bos, over een stukje verharde weg en dan via een heel smal padje langs het weiland. We komen uit bij het beekje de Raamsloop dat meandert door het landschap. Hier zijn ze de natuur weer een beetje aan het helpen, terug naar het oorspronkelijke. Dus niet alles recht maar heel veel bochtjes. Allerlei bloemen laten hier hun mooiste kant zien, Gele Lissen, roze Koekoeksbloemen en het ziet er prachtig uit.
In Lage Mierde zoeken we een plekje om een ijsje te eten en vinden dat gelukkig ook. Dan lopen we het laatste stuk over de hei en door het bos. Het was een prachtige wandeling, heel erg afwisselend.

De huisjes op landgoed De Utrecht hebben allemaal dezelfde wit-rood-groene luiken
Libelles
In de vennen en kreken is het een gekwaak van belang
Een groen kruipgevalletje, was het nou een wants?
Leuke uitkijktoren bij De Flaes
De Flaes vanuit de hoogte
Een mooi klein meertje
Lissen en waterlelies
Bloeiende waterlelies
Vleugeltjes van gaas
De Raamsloop
Lage Mierde
De Raamsloop nog eens, maar nu van voor de herinrichting


Geen opmerkingen: