Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 5 mei 2014

Asperges en wandelen, weekend In Vlijmen

Zaterdag zijn we naar Vlijmen gereden. Petra en Ben hebben ons uitgenodigd om asperges te komen eten bij hen. Ik heb ze nog nooit vers gegeten. Het wordt een heerlijke maaltijd en we eten onze buik rond, niet alleen met asperges, maar ook met zalm, beenham, boontjes en gebakken aardappeltjes. De boontjes zijn voor Leo omdat hij zegt niet van asperges te houden. Maar ook hij heeft de asperges gegeten en ze smaakten toch, want hij at er een paar.

Er volgt een gezellige avond en we blijven bij hen slapen. Morgen maken we een wandeling in het Brabantse Land.


18,3 km; 5 uur 15 minuten

Zondag ontbijten we eerst uitgebreid en daarna stappen we in de auto en rijden naar Oirschot. We parkeren aan de Steenovenweg. Vandaag wordt het een beetje een uitdaging wat betreft de route. Petra had een route uitgezocht en we hadden gedacht dat we die wel eenvoudig zouden kunnen uploaden naar de gps. Maar dat bleek een misrekening. Gelukkig hadden we wel een aantal nummers van wandelknooppunten en dat samen met de gps zou er in ieder geval voor zorgen dat we niet zouden verdwalen. We lopen over een militair oefenterrein en over de Oirschotse Heide. Het is er mooi in deze tijd van het jaar, ach waarschijnlijk altijd, want de natuur is gewoon mooi. Maar nu zijn er zoveel bomen met jong blad, dus veel kleuren groen. We komen langs de Straatse Heide en we lopen door het gehucht Kreiel. Vandaar wandelen we om twee meren heen, het Grote Meer en het Kleine Meer, originele namen wel. In het Grote Meer staan nog maar een paar plasen water, daaraan kun je toch zien dat het wel wat aan de droge kant is in Brabant. Via de Buikheide lopen we weer in noordelijke richting. Er is even een discussie of we de knooppunten moeten volgen of de gps. Het knooppunt ligt zuidelijk van ons en aangezien we geen kaart hebben waar de knooppunten op staan weten we niet hoever zuidelijk. Dus volgen we de gps. Na wat gezigzag komen we toch weer uit bij de auto.
Thuis in Vlijmen genieten we van zelfgemaakte soep en stokbrood. Om 20.00 uur zijn we 2 minuten stil samen met vele anderen en kijken naar de beelden van de Waalsdorpervlakte.
Daarna drinken we nog wat en dan vertrekken we weer naar ons thuis in Veenendaal. Het was best een druk weekend, maar wel weer een heel gezellig weekend. Goede oefening voor de vakantie, we moeten het vaker doen :)

Nieuw
Oirschotse Heide met zandverstuiving
Het Grote Meer blijkt heel weinig water te hebben, een heel klein plasje in de verte
Meer nieuw
Vrienden
Kikker bleef er even mooi voor zitten


En de boer ... hij zwoegde
Vlinder bleef ook poseren
Wel wat water in de buurt van het Kleine Meer
Groen, groen en .... groen



Geen opmerkingen: