Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 28 april 2014

Klein rondje langs de Grebbeberg bij Rhenen


6,9 km; 2 uur 23 minuten

Na een druk werkweekend vanmiddag even het hoofd leeg maken door een heerlijk stukje te lopen. We besluiten om even naar Rhenen te rijden en we maken een lekkere wandeling langs de uiterwaarden van de Nederrijn. Als we bij het eind van het pad zijn lopen we een stukje langs de Rijksweg van Wageningen naar Rhenen en komen bij het Oorlogsmonument in Rhenen. Daar zijn ze druk in de weer om alles piekfijn in orde te hebben voor de herdenkingen van 4 en 5 mei. Wij gaan daar het bos in en lopen even later ver boven waar we net hebben gelopen. Een steile helling scheidt ons huidige pad van het vorige. Het ijs uit de ijstijd heeft ook hier een flinke bult, een stuwwal gemaakt. Het is de Grebbeberg van wel 52 meter!!! De Grebbeberg is de zuidoostelijke punt van de Utrechtse heuvelrug.
Vanaf een aantal plaatsen heb je mooie uitzichten over de uiterwaarden van de Nederrijn, de Blauwe Kamer en de Betuwe. Een korte wandeling, maar evengoed leuk en de moeite waard.

Vlakbij de Nederrijn
Kunstwerkje van de natuur

Oorlogsgraven
Oorlogsmonument in Rhenen
Gedachten zo rond 4 en 5 mei
Struiken prachtig in bloei
Vanaf de stuwwal die Grebbeberg heet
Uitzicht over de Blauwe Kamer en de Betuwe
Boswachtershuis, gebouwd in 1840
De helling is echt schuin
Varens krijgen weer fris groen blad

Geen opmerkingen: