Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 21 april 2014

Pasen, twee wandelingen: Wekerom en Bennekom


12,9 km; 3 uur 5 minuten

1e Paasdag: Vanochtend heb ik eerst gewerkt, maar het is prachtig weer en dus willen we nog wel graag even ergens een rondje doen. We rijden richting Wekerom, ergens tussen Lunteren en Otterlo. In dit gedeelte hebben we nog niet gelopen. Hier kunnen we prima een wat korter rondje doen. Het begint meteen al goed als we de eerste weg rechts die we in willen niet in mogen vanwege 'rustgebied'. We nemen de volgende (denken we). maar die is ook dicht en de volgende. Het gevolg is dat we weer bij een grotere weg aankomen en die een stukje volgen om de route weer ergens op te kunnen pakken. Die 'rustgebieden' komen we nog een paar keer tegen en hier en daar een hek van een tuin middenin onze route. Tja, je komt soms meer hekken en afsluitingen tegen dan je lief is. We passen de route steeds weer aan en lopen al met al toch nog een leuk stuk. In de verte zien we dikke wolken boven de Veluwe. We hadden al op de radio gehoord dat de hei er in brand staat. Zelfs hier is het goed te ruiken. En te horen, want de brandweerauto's uit de omringende plaatsen worden allemaal opgetrommeld en die rijden er allemaal met loeiende sirenes naar toe.
Wij genieten weer van de zon en onze wandeling, een mooie Paasdag.

Een beetje bruin, wat groen en een toefje geel
Het wordt buiten steeds groener




14,9 km; 3 uur 55 minuten

2e Paasdag: We hebben gisteren al besloten om vroeg weg te gaan. Vorige week bij Bennekom hebben we hertjes gezien. We lopen daar weer in de buurt, maar wel een andere route en we hopen dat we er vandaag weer een paar zien. Die hoop gaat de bodem in. Het is tijd voor mensen om hun hond uit te laten en we denken dat de herten daar geen zin in hebben. Maar de wandeling is mooi. In deze tijd van het jaar heel veel verschillende kleuren groen omdat inmiddels ook de grotere bomen blad krijgen en dat geeft mooie plaatjes, vooral als de zon er een beetje doorheen komt. Later op de wandeling wordt het wat grijzer, we voelen zelfs een paar druppeltjes, maar het zet niet door. Er zijn genoeg diertjes om te zien, insekten en vogels. Er fladdert een Roodborstje langs ons heen. Hij fluistert: mijn neefje is prachtig op de foto gezet door iemand uit Vlijmen, wil jij dat ook eens proberen? Hieronder het resultaat. Ik hoop dat hij tevreden is :)
We komen droog aan bij de auto ondanks de voorspellingen van bakken water. Weer een heerlijk frisse neus gehaald. Vanavond weer werken en dan is het Paasweekend weer voorbij.

Het is goed toeven in de buurt van Bennekom
Groeten aan mijn neef in Vlijmen
Groeten terug. het neefje in Vlijmen.   foto: Petra van Hoof
Een loofbos

Geen opmerkingen: