Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 14 april 2014

Van Bennekom naar Wageningen


18,9 km; 5 uur 55 minuten

Ben en Petra zijn het hele weekend bij ons. Gisteravond gezellig uit eten geweest bij El Rancho, een Argentijns restaurant in Veenendaal en vandaag gaan we (natuurlijk) wandelen. Ik heb een route uitgezet die begint vlakbij Bennekom. We lopen door de bossen en zien daar zelfs een paar reeën lopen. Na een tijdje komen we bij het dal van de Molenbeek, echt een heel mooi stukje natuur. Mooie doorkijkjes en leuke plekjes. Daarna weer een stuk bos en dan komen we bij de uiterwaarden van de Nederrijn. Als je echt naar de Nederrijn toe wilt dan moet je een flink stuk dalen. Hier is de zuidelijke grens van de Veluwe en ook de Utrechtse heuvelrug eindigt hier bijna. Je kunt op deze plek goed zien wat de ijstijd met grond kan doen. Het is hier opgestuwd tot een "berg". Wij blijven boven en drinken iets bij het volledig gerestaureerde hotel "De Wageningse Berg". Je hebt er een prachtig uitzicht over de uiterwaarden. We wandelen even later door de botanische tuinen van het Aboretum Bel Monte in Wageningen. Er staan in deze tijd flink wat bomen en planten in bloei, wat prachtige plaatjes geeft. Verder gaan we dan weer richting het noorden. We zien dat er in ons land niet alleen in Limburg wijngaarden zijn, maar ook Wageningen heeft heuse wijngaarden. En na weer een flink stuk door de bossen staat de auto klaar om ons naar huis te rijden. Het was een heel gezellig weekend en een heerlijke wandeling.

Gezellig stel

Judaspenning
Midden op de dag, altijd leuk
De Molenbeek
Ik zag het heldere water en de blaadjes erin, mijn camera zag vooral de weerspiegeling van de bomen
Net als in wolken kun je in bomen ook leuke dingen zien
Dal van de Molenbeek
Vind ik 'gewoon' mooi
Over vlonders naar de andere kant van het dal, het is er heel erg nat
Doorkijkje
Boswallen
Jong groen
Rhododendron
Uiterwaarden van de Nederrijn
Botanische tuinen van het Aboretum Bel Monte
Kikkertjes genoeg in deze poel
Magnolia
Azalea's in roze en rood
en in een paar andere kleurtjes
Mooi blaadje
Wijngaard bij Wageningen

Geen opmerkingen: