Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 5 april 2014

Weekend Saarburg in Duitsland: Rondje Warsberg

Vrijdag 4 april

Een paar weken geleden hebben we besloten om weer eens een weekendje naar Duitsland te gaan. Dit keer valt de keus op Landal Warsberg bij Saarburg en dit stadje ligt natuurlijk aan de Saar. De Saar gaat richting Trier en stroomt daar in de Moezel. Wij vinden dit Moezel/Saar gebied heerlijk voor zo'n weekendje weg. Heel goed te doen met de auto in een paar uur.
We gaan om 10 uur weg. Hebben we alles? De papieren, kleding, halve koelkast, fototoestellen? Ja, alles. Als we bij de auto staan zegt Leo, hebben we de wandelschoenen? Oeps! Vergeten, hoe stom kun je zijn. Gelukkig waren we nog niet weg. Even later kunnen we gaan. Het eerste stuk rijden we gewoon over de snelweg, maar als we over de grens zijn, zetten we de routeplanner op "toeristische wegen" en gaan we bij Emmerich de grote weg af. Dan rijden we door allerlei kleine stadjes en over 2-baans wegen in zuidelijke richting. Als we nog een kilometer of 80 moeten rijden laat de routeplanner ons westelijk rijden en opeens zijn we in Echternach, Luxemburg. Je komt nog eens ergens met een toeristische route, best leuk. Gelukkig worden we toch Duitsland weer in gestuurd en komen we na zes uur toeren toch in Saarburg aan. We doen er inderdaad veel langer over, maar het is wel lekker relaxed rijden.
We checken in, pakken de spullen uit bij ons kleine onderkomen voor dit weekend (stacaravan) en doen even een rondje over het park. We halen een frietje en doen verder de avond lekker rustig aan. Morgen weer een dag.

Zaterdag 5 april: Over de gehele dag ongeveer 25 km.



Het is grijs vanochtend, de wolken hangen laag. Dat is natuurlijk jammer want je wandelt hier ook voor de uitzichten. maar het is niet anders dus we gaan er toch van genieten. We lopen vanaf het park richting het uitkijkpunt vanwaar je een mooi uitzicht hebt over Saarburg en de Saar. Gelukkig zien we wel wat, maar de diepte valt weg tegen de grijze achtergrond. Niettemin is het een mooie wandeling en op het laatst komen we door Saarburg. Behalve de Saar stroomt ook het riviertje de Leuk door dit stadje en maakt midden in de stad zelfs een heuse waterval. Vlak voordat we weer de helling op moeten om bij het park te komen zien we dat de kabelbaan het toch doet. Officieel gaat hij pas draaien in het weekend voor Pasen, maar waarschijnlijk omdat het weer goed is, is hij eerder opengegaan. We trekken ons plan. We gaan met de kabelbaan naar boven, halen even wat op in de caravan en gaan weer naar beneden met de kabelbaan. We lopen een rondje in Saarburg en vinden dan onze weg naar het Griekse restaurant dat we hebben gevonden. We eten daar heerlijk, we maken een fles imiglykos (halfzoete wijn) soldaat en drinken dan nog een glas Ouzo met water. Een lekker maaltje. En bij het afrekenen krijgen we ook nog een klein glaasje Ouzo. En nee, ik heb niet ook nog een Irish Coffee gehad. Gelukkig niet. Want we hadden afgesproken dat we nu het laatste stukje van de route zouden lopen, de berg op. En het is allemaal gelukt. Mooi dagje, mooie wandeling.









Waterval van de Leuk in Saarburg







Geen opmerkingen: