Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 26 juli 2016

Millingen D, Anholt D en Megchelen NL


17,7 km; 4 uur 52 minuten

"zegt de éne teek tegen de andere: zullen we lopen of pakken we een Leo?"

We hebben weer een leuke wandeling gemaakt. We starten in Millingen, Duitsland, vlak over de grens bij Rees. We wandelen van daar naar Vehlingen en via het golfterrein van Golf Club Wasserburg Anholt naar Schloss Wasserburg Anholt. We maken er een paar foto's maar gaan toch maar niet het slotpark in. We vinden 5 euro p.p. nogal prijzig voor een rondje om het kasteel. Het is een prachtige, zonnige dag en de temperaturen zijn weer heerlijk om te wandelen.
Maar ook nu zijn er weer paden bij die niet helemaal goed op onze kaarten staan. Gevolg: struinen door half hoog gras, brandnetels en braamstruiken. Het was wel avontuurlijk, we lopen langs de rand van een maisveld, soms erin, maar we passen op dat we niets vertrappen en pal langs een sloot, waar eigenlijk geen pad is. Als we een half uur later op een terrasje genieten van een ijsje, inspecteren we de benen en valt een heel klein plekje op, en met een nagel gaat het eraf. Oh bah, het heeft pootjes, dus een TEEK. Eén bij mij, en wel zes op Leo z'n benen. Gelukkig weten we hoe ze eruit zien, ze zijn wel heel, heel erg klein. Maar ze zijn met behulp van de, altijd in mijn tas aanwezige, tekentang zo verwijderd.
Zoals na elke wandeling kijken we ook nu nog een keer heel goed als we weer thuis zijn, maar gelukkig vinden we niets meer.

Leuk zitje in Millingen (D)
Atalanta vlinder
Een kleine Zonnebloem staat mooi te zijn
Mooie paden
Wasserburg Anholt
Wasserburg Anholt
en geen pad, maar wel daar gelopen, langs de sloot
Grote Kaardebol
De Kleine Vos



Geen opmerkingen: