Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 12 juli 2016

Opijnen, Waardenburg en Neerijnen


12,4 km; 2 uur 56 minuten

We rijden naar Neerijnen en parkeren de auto bij UIT-spanning Het Stroomhuis. Vandaar gaan we eerst door een bos en later langs allerlei velden en fruitkwekerijen. Hier in de buurt hoort veel bij Kasteel Neerijnen, waarin nu het gemeentehuis is gevestigd. Via mooie weggetjes komen we aan bij Opijnen, wat aan de Waal ligt. We lopen langs een paar plassen en lopen dan natuurgebied Rijswaard in, wat hoort bij Landgoed Waardenburg en Neerijnen. Het zonnetje schijnt, we krijgen een paar druppeltjes regen, maar dat valt ons heel erg mee, want de voorspellingen van vandaag waren niet echt goed. We zien in de verte de spoorbrug en de brug van de A2 over de Waal en lopen dan Waardenburg in. Met een omweggetje lopen we dan weer in de richting van Neerijnen, waar we als afsluiting wat eten op het terras van het Stroomhuis. Heerlijk in het zonnetje. Genieten!

Kleur op het landgoed van kasteel Neerijnen
Het kerkje bij datzelfde kasteel
Het kasteel nu het gemeentehuis van Neerijnen
Leuk zo'n gevlochten schuur
Pijlkruid?
Mooi gebouw
Kunst? Ik heb geen idee
Strandje aan de Waal
De beide Waalbruggen
Kasteel Waardenburg
Een échte appelboomgaard
Nog eens Waardenburg
Kleur aan en op het water
Het Stroomhuis

Geen opmerkingen: