Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 15 februari 2017

Doesburg - Dieren - Doesburg



19,2 km; 5 uur 14 minuten (inclusief lunch)

De weermannen en weervrouwen hebben ons een prachtige dag beloofd en dat wordt het ook inderdaad. Heerlijke temperatuur en een stralende zon. De truien gaan al snel uit ('s morgens was het nog echt koud) en een tijdje later gaan de jassen open, Het is gewoon heerlijk warm.
We rijden naar Doesburg, het stadje waar Abraham de mosterd haalde Facebook Smiley Face en zetten de auto op een P-plaats waar we vorig jaar ook een wandeling zijn gestart. We lopen het stadje over een industrieterrein uit en wandelen dan over een dijk om een lus van de IJssel heen. Dit stukje IJssel wordt Het Zwarte Schaar genoemd en wordt niet meer gebruikt door de binnenvaart, daarvoor hebben ze een stukje afgesneden. Maar deze lus is wel heel leuk voor de watersport en het vissen. Aan de andere kant van het dijkje volgen de campings elkaar op. Nu is het er nog heel rustig maar dat zal 's zomers zeker anders zijn.
We lopen naar het Olburgen, een dorpje dat in 1996 1000 jaar bestond. Iets voorbij Olburgen is de veerpont die ons naar Dieren aan de overkant zal brengen. Volgens de website is hier het mooiste punt om de IJssel over te steken.
In Dieren zoeken we een plek om iets te gaan eten en dat wordt De Peerdestal. In dit gezellige restaurant genieten we van koffie, brood met kroket en boerenomelet. Dan kunnen we er weer tegen en lopen in een paar uur door het IJssellandschap terug naar Doesburg.










Geen opmerkingen: