Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 31 juli 2023

Gytio-Kalamata 173 km

We maken een leuke rit richting Kalamata maar wel met een omweg door het zuidelijkste deel van deze vinger  van de Peloponnesos, genaamd Mani.Dit gedeelte ziet er heel anders uit dan de streek meer naar het noorden. Hier maken de huisjes met gepleisterde muren en oranje daken met dakpannen, plaats voor vierkant en rechthoekige blokken met platte daken, en de buitenkant bekleed met mooie stenen in grijze, roze en hele stenen. De Oleanders zijn uit het beeld weg en nu staan overal distel en planten die daar heel veel van weg hebben. Verder zijn de heuvels hier bijna kaal. Het is een bijzonder landschap om te zien. We willen niet helemaal naar de zuidelijkste punt en keren de auto op weg naar Kalamata. Daar vlakbij komen we nog eens op zo'n weggetje waar je eigenlijk liever niet op rijdt. We zijn toch heel voorzichtig doorgereden, om zoveel mogelijk kuilen en bulten te vermijden. Het lukt allemaal, de auto blijft heel.
We willen hier eigenlijk 2 nachten blijven, maar we horen morgenochtend pas of er annuleringen zijn, want op dit moment zijn ze volgeboekt. 
Vanavond zoeken we weer een leuk restaurant en genieten van alles.





En lekker uit eten geweest

Geen opmerkingen: