Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 12 juni 2024

Het noorden van Evia

Dinsdag 11 juni hadden we rustig dagje. We deden een rondje door het plaatsje en relaxten de middag aan het zwembad.

Woensdag was weer een doe-dag. We gingen richting het noorden van Evia. Het blauwe lijntje op het kaartje geeft heel ruw aan wat we wilden doen. Het eerste stuk zag er prachtig uit, heel veel bomen en struiken, af en toe een dorp. En toen reden we in gevolgen van de grote natuurbranden van de afgelopen jaren. Bijna alle bomen zijn verbrand, maar gelukkig zagen we overal dat de natuur het alweer wint, want de lagere planten en struiken maken het toch weer groen. We vervolgden onze route en gingen naar de Drimona waterval. We konden met de auto een heel eind komen en deden het laatste stukje te voet. Het was een plaatje van een waterval met groen eromheen. Daarna reden we via allerlei plekjes naar Loutra. Dit is een plaatsje waar hete bronnen zijn. Daarom zijn er verschillende hotels die er hun eigen bron hebben en die er dus een spa van hebben gemaakt. Op een paar plekken aan de kust daar komt heet water uit de rotsen. We zagen er één, daar zaten mensen heerlijk te relaxen in het water van de zee dat daar warm was. We liepen er een eindje over de boulevard en aten er een ijsje.

En dan wilden we de rit afmaken door via Limni terug te rijden naar Eretria. Maar de weg ergens tussen Loutra en Limni was afgesloten en er was geen andere oplossing dan de route een heel eind terug te rijden. Maar ach, we hebben nu alles van de andere kant bekeken. Het was een mooie dag.





De waterval van Drimona 


De boulevard in Loutra

De hete bronnen in Loutra


Geen opmerkingen: