Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 15 juni 2024

Hoofdstad Chaldika

We doen de ochtend lekker rustig aan en stappen rond 13 uur in de auto om naar Chaldika te rijden. Ik heb een wandeling uitgezet van ongeveer 9 km en aan het einde van de route is het plan om ergens te gaan eten. Er zijn op het internet niet echt bijzonderheden te melden over deze stad. We lopen door de straatjes en komen we aan bij verschillende strandjes. Hier is het gezellig en ook op de boulevard is het leuk met veel restaurantjes. Wij gaan de oude brug over naar het vasteland en beklimmen de heuvel tegenover de stad in de hoop dat we op mooie uitzichten zullen stuiten. Maar niet echt. Er is daar bij het water onder die brug wel iets mysterieus aan de hand. Het water stroomt daar van links naar rechts en 6 uur later van rechts naar links. Nou hoor ik je denken, natuurlijk heeft dat met eb en vloed te maken. Maar dat is het niet en wetenschappers⁷ hebben er nog geen verklaring voor. Dan willen we iets eten en we stappen bij een restaurantje naar binnen. Eerst water en cola en dan voor mij een salade en Leo wil een porksteak. Even later komt de man met een reuzensalade aan. Hij wist niet of het voor 1 of 2 personen was. Logischer volgens mij om even te checken. Het duurt nog zeker 10 of 15 minuten voor Leo 's steak arriveerde. Ook een reus van een steak en het bleek bijna niet te snijden. Kortom eigenlijk een tegenvaller. We waren er na het betalen snel weg en zijn weer op weg naar de auto gegaan. We hebben dus wel gelopen, maar het was niet een echt leuke stadswandeling. 

 's Avonds eten we in de bar van ons hotel een lekker ijsje. Dus eind goed, al goed. 








Geen opmerkingen: