Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 15 september 2024

Dag 5 en 6 Van Viareggio naar Imperia(Italie) en van Imperia naar Aix en Provence (Frankrijk)

Als we zaterdagmorgen wegrijden, lijkt het erop dat we die middag rond 15 uur in Imperia kunnen zijn. Maar we weten dat het altijd uitloopt. Vandaag is dat niet anders. We rijden langs de Italiaanse Riviera en het is zaterdag, prachtig weer en dus druk, druk, druk. Dagjesmensen voor het strand zijn er, maar ook heel veel fietsers, motoren en auto's. Het is op zichzelf niet heel erg om er langer over te doen, maar ons slaapadres heeft ons verteld dat we voor 19 uur moeten inchecken, daarna is het gewoon dicht. Toen ik het boekte was dit het laatste redelijk geprijsde hotel, nu weet ik dat ik de volgende keer minder moet letten op de prijs.

Met het uur dat we rijden wordt het later dat we zullen  aankomen. Eenmaal in Imperia is het inmiddels over half 7. We zijn laat en dan is er een weg afgesloten en kunnen we niet bij ons adres komen. Dus zetten we de auto een stuk verder neer, terwijl er achter ons een auto plotseling stopt, de volgende auto klapt erop en de volgende ook, vette pech dus. Wij gaan bijna hardlopend op weg naar onze slaapplek. Eerst toch een verkeerd straatje, een voorbijganger is vriendelijk en neemt ons op sleeptouw, grazie. We zijn er om 2 over 7, maar de eigenaar is er nog. Dan terug naar de auto om dat wat we nodig hebben te halen. En weer terug naar de Elberga Nella. En dan gaan we op zoek naar een hapje eten, maar het is ook nu heel erg druk. Alle terrassen vol, je moet een reservering hebben, anders kom je er niet. We doen het vanavond met een ijsje en gaan om 9 uur terug om te gaan slapen, want na deze lange autodag zijn we gewoon moe.

Ons slaapadres was okay, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het ontbijt goed genoeg. We rijden om 9 uur Imperia uit. Het is nog heerlijk rustig op deze zondagochtend en we kunnen lekker doorrijden. Het hele eerste stuk gaat langs de kust, we komen door San Remo, vlak langs Monte Carlo in Monaco, door Nice, Antibes, Cannes en Frejus. Dan gaat de route meer uit de kust met heel veel mooie uitzichten. Op deze manier is dat rijden fijn, dus we genieten. Maar we zijn minder blij met de McDonalds vestiging in Frejus. We bestellen een koffie met iets erbij, betalen en gaan met het nummertje bij een tafeltje zitten. Na 10 minuten ga ik vragen waar onze bestelling blijft en leg de jongeman uit wat we hadden besteld. Hij kijkt alsof hij het begrijpt en loopt ergens heen. Die komt niet meer terug. Een mevrouw reageert op onze roep. Maar spreekt geen andere taal, gaat daarna met haar werk verder. Een andere jongeman ons verhaaltje vertelt, hij kijkt wat dingetjes na en kijkt in wat zakken en gaat dan ook verder met z'n werk. Wij gaan een beetje boos maar gewoon weg. Geen goeie beurt. Vanmiddag dus geen koffie. Maar we zijn wel op tijd bij het hotel, straks maar eens kijken of we hier een hapje kunnen eten.

Tja, dat hapje eten. Hier in de buurt zijn wel tien restaurants en ze zijn allemaal gesloten en gaan allemaal pas weer open op maandag. Nu kreeg McDonalds dus de kans om het goed te maken van vanmiddag.  En eerlijk is eerlijk, het was allemaal lekker. Dus toch nog een gevulde buik. 

Aan de Italiaanse Riviera


Monte Carlo




Geen opmerkingen: