Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 18 september 2024

Dag 9 Van Andorra naar Can Franc

We hebben we weer een mooi ritje achter de rug. Door de Pyreneeën gaat het, over bochtige weggetjes (Leo blij) en wat bredere wegen, maar steeds met mooie uitzichten. Op die kleine wegen worden we op een bepaald moment ingehaald door 3 Porsches en een Ferrari, met een heleboel motergeluid halen ze ons in, maar even later staan we allemaal weer bij een stoplicht vanwege werk aan de weg. Met heel veel gebrul rijden ze weg, allemaal haantjes😀. Tegen 16 uur komen we bij Canfranc Estacion.

Van Wikipedia:
Station Canfranc Internationaal (Spaans: Estación Internacional de Canfranc) is een treinstation in het Spaanse dorp Canfranc. In het verleden heeft het gediend als internationaal overstapstation, maar sinds 1970 is al het internationale treinverkeer er opgeschort. Wel vertrekken er twee treinen per dag naar Zaragoza. In 2021 werd er een nieuw passagiersstation geopend. Het oude station is omgebouwd tot hotel. Er gaan stemmen op om de spoorverbinding met Frankrijk te herstellen.

Wij hebben jaren terug een programma gezien over dit oude station. Toen was er sprake van dat er allemaal winkeltjes en restaurants in het gebouw zouden komen. We hebben niet meegekregen dat het een hotel is geworden. Eigenlijk was er dus niets te beleven.

Ons hotel is 3 minuten verderop dus daar komen mooi op tijd aan. Eerst drinken we een koffie en zijn dan bezig tot we aan de maaltijd kunnen beginnen.

Rotsig genoeg






Canfranc  internationaal station, dit gedeelte is nu een luxe hotel


Geen opmerkingen: