Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 23 maart 2014

Van Lunteren naar het Wekeromse Zand

Bekijk en download de track

16,3 km; 3 uur 51 minuten

Dat het weer zo kan veranderen. Eerder deze week zaten we een ijsje te eten bij een temperatuur van boven de 20 graden. Vandaag maken we onze wandeling weer met de winterjas en handschoenen aan.
We zetten de auto in Lunteren neer en vandaar lopen we nog een eindje door het dorp en dan het Lunterse Buurtbos in. Het is nog prachtig weer, knalblauwe luchten met witte wolkjes. Maar we hebben de voorspellingen gehoord en de buienradar gezien en die beloven ook ander weer. Vanuit het bos lopen we langs wat weilanden naar het Wekeromse Zand, De route die ik had uitgezet lukt niet. Het blijkt dat je maar op een paar punten het Zand op kunt. Dus passen we de route aan en kijken we hoe we weer op onze route kunnen komen. Dat lukt prima. Als we midden in de zandduinen lopen komt er een in en in donkere lucht aan. We lopen even wat harder om bij de beschutting van de bomen te komen. Maar die bomen helpen niet echt, we moeten de paraplu's gebruiken. We zijn blij dat we ze bij ons hebben, want het gaat even hard te keer en zo blijf je tenminste aan de bovenkant een beetje droog. In zo'n bui koel je wel af, de handschoenen die we alweer hadden weggestopt in de rugzak, komen weer tevoorschijn. Het is gewoon hartstikke koud. Maar twintig minuten later is het weer droog en komen er weer blauwe stukken tussen de wolken. We lopen dan alweer tussen de boerderijen en landerijen. Een mooie wandeling en als we net in de auto zitten komt er weer een bui los, maar wij zitten lekker droog.











Geen opmerkingen: