Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 19 maart 2014

Weekend in Brabant

Zaterdag 15 maart : Onze beste vrienden Ben en Petra vieren vandaag hun 12 1/2 jarig huwelijk en de 65ste verjaardag van Ben en het feit dat Petra is gestopt met werken.  Wij zijn uitgenodigd en hebben een heel gezellige dag bij hen, 's Avonds gaan we naar Nieuwkuijk om het feestje te vieren in de Emmamolen. Echt gezellig en heel goed verzorgd.

"De Emmamolen" in Nieuwkuijk

Na afloop gaan we met z'n vieren met de taxi naar Vlijmen en duiken na een poosje redelijk vermoeid het bed in.


Zondag 16 maart




18,9 km; 5 uur 5 minuten

Na een overheerlijk ontbijt rijden we naar een natuurgebied tussen Boxtel en Oisterwijk, Kampina. Petra en Ben hebben er al vaker gewandeld, voor ons is het de eerste keer. Maar het is er prachtig. Natuurlijk is het een mooie meevaller dat het heerlijk weer is. Dit keer lopen we dus niet op onze manier, met de gps, maar via wandelknooppunten, zoals Petra en Ben dat meestal doen. En ook dat gaat prima, maar ook nu lopen we een keer een stukje verkeerd. Het is leuk om te ontdekken dat er in de verschillende gebieden van Nederland een andere stijl is van boerderijen. Hier zijn dat de langgevelboerderijen, weer heel anders dan we eerder al zagen. Het is een heerlijk middagje, we zijn wel een "beetje" moe. Bijna 19 km lopen na het feest van gisteravond. Lekker hoor. Het was dus weer genieten.

Kampina
Kampina
Kampina
Aalscholvers
Kampina
"Voor nu en later"
Vrienden
Doorkijkje
De Gaspeldoorn
Katjes, de schrik voor mensen met een allergie
Mevrouw, hoe maakt u het
Vistrap in de Beerze
Langs de Beerze
De Ribes hoort hier niet, maar het kleurtje is wel heel mooi
Langgevelboerderij met een bloeiende Magnolia
Verzetsmonument Kampina
Met de bijbehorende tekst

Geen opmerkingen: