Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 13 april 2015

Vanuit Rhenen naar de Blauwe Kamer en Wageningen Met P&B


18,7 km; 5 uur 31 minuten

Dit weekend zijn onze vrienden Ben en Petra weer bij ons. Ik heb een wandeling uitgezet vanuit Rhenen.
We parkeren de auto bij het station en wandelen vandaag richting de Nederrijn. Een klein stukje in de buurt van de rivier maar een paar honderd meter verder leidt een trap ons naar boven op de Grebbeberg. Je hebt vandaar een mooi uitzicht op de rivier en over de Blauwe Kamer, waar we in januari nog zijn geweest. Na een poosje op hoogte te hebben gelopen brengt een trap van 260 treden ons weer naar rivierhoogte. Even later zien we uit de verte grote witte vogels en de vraag is wat zijn dat. Volgens Leo en mij zijn het lepelaars, want die hebben een plekje in de Blauwe Kamer. We kunnen het niet echt goed zien en dus wandelen we door naar het natuurreservaat, want daar is een vogelkijkhut, die we de vorige keer niet hebben bezocht. We moeten er een stukje voor omlopen maar het is mooi weer, dus vinden we dat niet erg. Vanuit de vogelkijkhut is het duidelijk dat het inderdaad lepelaars zijn. Ook zien we aalscholvers, reigers en zwanen. De Konikspaarden en de Galloway-runderen waren we ook al tegengekomen. Ook zien we heel veel bloeiende planten, het is net een paar dagen mooi weer en dus breekt de lente uit. Heerlijk. Vanuit dit prachtige stukje natuur lopen we verder. We volgen nu een klompenpad: het Nudepad. Dwars door weilanden, langs kale akkers, over kleine bruggetjes en over hekjes gaan we richting Wageningen, maar als we daar bijna zijn buigt ons pad weer om, terug naar Rhenen. Bij het Valeikanaal (Grift) volgen we verder het Grift en Graftenpad, ook een klompenpad. We lopen de Grebbeberg weer op en lopen langs de hekken van Ouwehands Dierenpark. We zien nog een paar lama's, varkens, beren en wolven. En dan zijn we weer in Rhenen. Een prachtige wandeling was het, echt de moeite waard om in de (na)zomer nog eens te doen.

Sleedoorn
Uitzicht vanaf de Grebbeberg naar de Blauwe kamer
Bovenop de Grebbeberg, een voormalige boswachtershut
Vanaf de Grebbesluis
De Konikspaarden in de Blauwe Kamer
Lepelaars
Een klompenpad
over hekjes klimmen en over simpele bruggetjes
Paarse Dovenetel                                   Gele Dovenetel

De Meidoorn krijgt ook al prachtig groen blad
In de zomer nog eens en dan langs de rand van het maisveld
Moeder, wat heb je leuke kindertjes
Het Valeikanaal of Grift
En hier moeten de kindertjes nog komen
Portret van een Lama

Geen opmerkingen: