Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 10 mei 2015

NS-wandeling Vechtdal; Mariënberg-Ommen



18,4 km; 4 uur 57 minuten

Vechtdal Overijssel is de thuishaven van bekende plekken zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, het Reestdal en vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

De Vecht is een 167 kilometer lange regenrivier die in Duitsland ontspringt. Het Nederlandse gedeelte is 60 km lang. De rivier werd al snel gebruikt voor de handel van vooral lokale producten van de boerderij: katoen, rogge.

Wij lopen vandaag dag 1 van de NS-wandeling Mariënberg - Ommen - Dalfsen. En dat betekent dat wij de trein pakken in Veenendaal en via Arnhem en Zwolle naar Mariënberg reizen. Daar stappen we uit en wandelen dan via het mooie rivier landschap van de Overijsselse Vecht naar Ommen. De route volgt de sterk meanderende Vecht en vele daarvan afgesneden bochten. In de route is het een paar keer pittig klimmen over oude rivierduinen. We lopen door bossen, over landgoederen en langs agrarisch gebied. Onderweg zijn er kleine buurtschappen, zoals Junne (een voormalige Marke), landgoed Vilsteren en voldoende bankjes om te picknicken. Wij genieten van het prachtige weer en het oer-Hollandse landschap.

Vistrap in een zij-riviertje van de Vecht
De Paardebloem in close-up
En de Paardebleoem in zijn volgende gedaante
De rivierduinen van de Vecht, waar we toch echt even moesten klimmen
Prachtige paadjes
Zo GROEN
Station Ommen

Geen opmerkingen: