Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 24 mei 2015

Rondom Zundert en Heerlijkheid De Levensboom



23,8 km; 6 uur 20 minuten

Door mijn werk in mijn eigen Massage Praktijk Marlys, maar ook in de thuiszorg bij Buurtzorg in Veenendaal, kom ik prachtige mensen tegen buiten de gebaande paden. Ik vind het mooi om met natuurlijke stoffen te werken en waar vind je die stoffen? Ja, in de natuur natuurlijk. Ik volg workshops van Herba Sanitas, waar je leert wat je met inheemse kruiden kunt doen. Altijd goed in de gaten houden, want kruiden hebben echt een (wissel)werking met bijv. medicijnen. Dus moet je heel goed weten wat je doet. Van allerlei planten, bloemen en kruiden kun je ook essentiële oliën maken. Dat onderdeel is weer helemaal in het straatje van Madeleine Kerkhof-Knapp Hayes van De Levensboom. Enkele weken geleden las ik dat De Levensboom met Pinkesteren een Open Tuindag zou houden. Het leek mij leuk om haar tuin eens te zien, dus gevraagd aan Leo of hij daar in de buurt eens wilde wandelen; geen probleem. Ik heb een leuke route rond Zundert uitgezet en aan Petra en Ben gevraagd of zij misschien zin hadden om met ons mee te gaan. En dat hadden ze. Dus hebben we vandaag om 11.00 uur afgesproken in Zundert.

Het is prachtig weer, een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. We wandelen eerst een stuk door Zundert. Het blijkt dat de kunstenaars uit de omgeving vandaag gaan laten zien wat zij kunnen en al hebben gedaan. Dus er worden overal standjes opgezet, het wordt over een paar uur vast gezellig.
Dan lopen we Zundert uit. Het is duidelijk dat hier veel boom- en plantenkwekers wonen.Van piepklein tot metershoog staan de planten en bomen in rechte rijen bij elkaar. We wandelen van de ene in de andere buurtschap en rond half twee komen we aan bij "De Levensboom", iets buiten Wernhout gelegen. We worden begroet door Kees, de (nieuwbakken) man van Madeleine. Ze zijn net een week getrouwd en natuurlijk feliciteren we hen. We slenteren eerst maar eens door de prachtige tuin. Heerlijkheid De Levensboom is gelegen rondom een grote natuurvijver en is ongeveer 4500m². We lopen door een paar tuinkamers. Er is een aromatische tuin met heerlijk geurige planten, een kruidentuin met planten uit de kruidengeneeskunde, een homeopathische- en geneesmiddelentuin met planten die in de homeopathie en in de hedendaagse geneeskunde toegepast worden en dan is er nog een maceratentuin met kruiden waarvan olie wordt getrokken. We kijken naar Rosemarie’s Bloementuin en het Stille Plekje. Dat laatste mooie stukje tuin ligt intiem in een hoekje verscholen en staat symbool voor de patiënten die gebruik hebben kunnen maken van de steun van het Levensboom Fonds. We hebben 2,50 entree betaald en dat gaat in het fonds. In middels hebben ook Madeleine ontmoet en natuurlijk gepraat over haar mooie tuin.
Na het bekijken van de tuin drinken we nog iets op het terras, lekker in de zon. Ik kijk nog even in het winkeltje rond en koop nog wat aromatische zaken. En dan gaan we weer verder. We lopen om Wernhout heen en komen zo rond half 5 weer aan in Zundert. 
Dan besluiten we om het afscheid van Peet en Ben nog even uit te stellen, we pakken nog een terrasje en eten en drinken daar wat. 4 vrienden, 4 verschillende gerechten en 4 verschillende toetjes. Zo verschillend, maar toch zo bij elkaar passend dat we weer 4 weken met elkaar op vakantie gaan. Ook al zo'n heerlijk vooruitzicht. De volgende blog komt dus weer van Zakynthos, ons eilandje aan de westkant van Griekenland.

Raadhuis van Zundert
Mooi plaatje
Berkenbos met een Varenbos eronder
Akelei
In de tuin van "De Levensboom"
In de tuin van "De Levensboom"
In de tuin van "De Levensboom"
Goudsbloemen - Calendula
De Papaver, net alsof er een vlinder uit een cocon kruipt
Mooi plekje
Ereprijs
Varen
De Grove Den
4 vrienden, een beetje anders
4 maaltijden, allemaal anders

Geen opmerkingen: