Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 11 juli 2015

Treindag: Loppersum en andere Groningse dorpen

20 km; 5 uur 54 minuten

Een vroegertje vandaag en dat op een vrije dag. De trein gaat om kwart over zeven. We rijden via Utrecht, Zwolle en Assen naar Groningen met de NS en daar stappen we over op een trein van Arriva naar Loppersum.

Over rustige asfaltweggetjes, schelpenpaden, landwegen, boerenerven en prachtige graspaden wandelen we van het ene naar het andere authentieke Groninger dorp. Loppersum met het karakteristieke Hotel Spoorzicht en gezellige winkelstraatje. In een etalage zien we dat ze hier zelfs een eigen borrel hebben: het Lopster schokje.  Na een kilometer of wat komen we bij het terpdorp Westeremden met een prachtig kerkje, de Andreaskerk, gebouwd in 1200. Zeerijp volgt met eerst een heus bos, 't Riepsterbos en ook al een mooi kerkje en een schitterende molen en een prachtige Groninger hoofd-hals-romp boerderij. Tot slot lopen we door Eenum met een idyllisch gelegen pittoresk terpkerkje uit de 13e eeuw.

Het is prachtig weer vandaag, zo'n graadje of 25, heerlijk. Onderweg genieten we natuurlijk van het fantastische weidse Groninger landschap met prachtige akkers vol met graan, aardappelen, bieten en mais.
Het is nu, in de zomer, een heerlijke wandeling maar we kunnen ons voorstellen dat het 's winters wat saai is als alle akkers kaal zijn. We eten onderweg een ijsje bij boerderij De Diek'n en ik pluk Kamille want dat staat er prachtig bij in de bermen. En als we weer in Loppersum zijn eten en drinken we wat bij 'Spoorzicht' en doen het heerlijk rustig aan voor we weer in de trein stappen richting Groningen en daarna gewoon weer naar huis.
Echt leuk, zo'n treindagje!!


Weids uitzicht

Nieuwe plek voor gas of olie en om bevingen te registreren
't Riepster bos

Over Zeerijp
Prachtige akkers
Tijd voor een ijsje
 Bossen Kamille langs het pad
Tarwe

Ze zitten overal, die collega's van mij

Geen opmerkingen: