Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 6 juli 2015

's Heerenberg










15,8 km; 4 uur


We starten in ’s Heerenberg vlakbij de Duits-Nederlandse grens, maar al snel duiken we een voetpaadje in dat de vestingwal opklimt. We hebben prachtig uitzicht op het indrukwekkende middeleeuwse kasteel Huis Bergh. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw. In het kasteel zijn tal van schilderijen van oude Italiaanse meesters te bezichtigen. De route slingert door een fraai cultuurlandschap met glooiende velden rond Stokkum, dat aan de flanken van een stuwwal ligt. Dan klimmen we de Hulzenberg op, met z’n top van 85 meter één van de hoogste punten in het Bergherbos. Dit heuvelachtige bosgebied is bij de meeste mensen beter bekend als het Montferland. Het is zo genoemd naar een andere top, waar we verderop ook nog langs zullen komen. We dalen af in de richting van de randen van het bos en hebben zicht op de golvende akkers rond Beek waar graan en mais prachtig groeien. We maken nog een stevige doorsteek door de bossen. Het laatste stuk van de route lopen we weer terug naar ’s Heerenberg en komen langs voormalige klooster St. Bonifacius dat werd gebouwd in 1910. Nadat de functie van klooster verviel, was hier jarenlang een cultuur- en creativiteitscentrum gevestigd genaamd ‘Gouden Handen’. Nog een klein stukje lopen en we zijn weer bij de auto. We rijden dan nog naar Emmerich en doen daar boodschappen. Vooral benzine en drank zijn daar veel goedkoper dan bij ons in Nederland. Maar eerst lopen we even over de kermis in Emmerich en trakteren we onszelf op een ijsje op de Rijnboulevard.

Kasteel Huis Bergh
 en nog eens kasteel Huis Bergh
's Heerenberg
Leuke paadjes
Prachtig disteltje
Akkers met graan en mais en tussendoor wat Korenbloemen
Prachtig groene varens
Wat een leuk geveltuintje
Goeden Handen, nu een appartementencomplex
Zo mooi .... Lavendel

Geen opmerkingen: