Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 28 juni 2015

De laatste dagen van vakantie Zakynthos 2015

Ja, onherroepelijk breken de laatste dagen aan van een heerlijke vakantie.
Nadat Leo en ik donderdag vanaf Lagopodo naar Alykes zijn gelopen en daarna naar Chartata, hebben we 's avonds weer heerlijk gegeten bij Maria en Dimi. Maria brengt Petra en mij een pot met olijven van eigen teelt. Nou die gaan thuis ook goed smaken. 's Avonds nog een glaasje wijn op ons terras en dan wordt het nacht en daarna de laatste hele dag hier. Het is een beetje bewolkt. We zoeken alvast wat spullen uit en maken de koelkast leeg, want vanavond eten we bij Effi Aleksopoulou van Potami restaurant aan de rivier tussen Alykes en Alikanas. Ook morgenochtend eten we niet meer hier. Als het goed is staat de taxi om 8.00 uur hier, dus we eten wel wat op het vliegveld.
Maar eerst nog vandaag. Vanochtend komt Dina, het vrouwtje dat samen met haar zus de huisjes schoonhoudt nog even langs met Basilicumplantjes. Die moet ik nog even nat houden vandaag en dan morgen meteen planten als ik weer thuis ben. Eerder deze week had ze me al bosjes Basilicum gebracht omdat ze alle potten met te drogen kruiden zag staan op ons terras. Ze vond het geweldig dat ze me er blij mee maakte. Dan gaan we nog lekker bij het zwembad liggen, de zon is er inmiddels weer. Het is niet zo heel warm, maar het is prima zo. Rond 12 uur een drankje en om half 2 maken we de resten van de Griekse yoghurt op, met honing natuurlijk. Nog even terug naar onze ligstoelen en dan is het om half 5 echt tijd om de koffers in te gaan pakken. Zo gaat dat nou eenmaal. Om 7 uur lopen we even naar Maria en Dimi om afscheid te nemen. Hopelijk tot volgend jaar.

Dimi aan het werk
Nog even een blik in het winkeltje aan de overkant waar we ons brood halen

Een heerlijk maaltijd bij Dimi en Maria

Met Radina 
Nog één keer ons huisje, onze villa
Maria en zoon Dimitris, Dimi
Bij Potami en dus bij Effi
Keuze aan Griekse wijnen
Zonsondergang boven de rivier
De laatste glaasjes wijn

Geen opmerkingen: