Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 25 juni 2015

Lagopodo naar Chartata













18,8 km; 7 uur 25 minuten



Vandaag gaan Leo en ik er met z'n tweeën op uit. Petra heeft bij de wandeling van maandag toch iets teveel van zichzelf geëist en doet samen met Ben een heerlijke relaxdag. Wel hebben we afgesproken dat we vanmiddag misschien nog een laatste heel erg lekkere Frutopia moeten gaan halen. We zullen sms-en als we in de buurt zijn.
We hebben om 10 uur een taxi besteld en die brengt ons naar Lagopodo. Een stadje dat ook al tegen die bergrug aanligt. Ik heb de route niet goed in de gps gekregen met als gevolg dat er waypoints in staan op grote afstand van elkaar met alleen een rechte streep er tussen in. Op zichzelf geen probleem maar we moeten nu wel meer zoeken naar de juiste weg. We lopen van een wat bredere asfaltweg, waar we uit de taxi zijn gestapt, een klein straatje in en ik kijk even naar rechts. Dan zie ik dat we achter de muren van het prachtige klooster van Machairado, Eleftheotria lopen. We vervolgen onze weg om een betere kijk op dit prachtige klooster te krijgen. Het lijkt meer op een kasteel. Ik heb geleerd van een andere site dat het tegenwoordig een nonnenklooster is en dat je het kunt bezoeken.
We gaan steeds hoger, want onze route ligt weer hoog tegen de helling. Het is warm vandaag en de flessen water gaan sneller leeg dan anders. Gelukkig hebben we genoeg bij ons. Hoe hoger we komen hoe mooier het uitzicht. Maar dan opeens blijken we toch ergens de fout in te zijn gegaan. Ik wilde graag bij een klein kerkje even van het uitzicht genieten en we lopen er door olijfboomgaard naar toe. Maar dan blijkt de weg die we dachten te hebben, niet door te lopen. We zien op de gps dat onze route vlakbij is, dus banen we ons een weg tussen de olijven door. En aangezien die meestal op hellingen op plateaus staan, moeten we dus klimmen en klauteren, maar het lukt en een kwartiertje laten lopen we weer 'en route', of op z'n Grieks 'sto sostos dromos'.
Het is een prachtige bergweg, de tijm bloeit hier uitbundig en ik vul één van mijn emmertjes met tijm. Heerlijk ruikt dat. De bijen doen zich ook tegoed aan de tijm, want het is een gezoem van jewelste. Dus wel uitkijken met knippen.
We komen langs de steengroeve bij Agia Marina en zien dat daar een pad over berg gaat. Goed om te onthouden voor een volgende keer. Bij die steengroeve lopen wij weer van de berghelling af. Richting Dragas en Skoulikado. Inmiddels hebben we aardig wat water gedronken en nu zit er alleen nog maar ijs in de fles. We komen langs een pandapolio, een heel klein van-alles-wat winkeltje en als we de trap oplopen herkennen we het van enkele jaren geleden, toen we er ook water hebben gehaald. 2 blikjes cola gaan meteen de dorstige kelen in en een liter water gaat in de fles met het ijs. Zo ... we hebben voorlopig weer genoeg. Dan lopen we verder door het vlakkere laagland richting Alikanas en Alykes. We hebben inmiddels onze vrienden laten weten dat we onderweg zijn naar de Frutopia. En als wij er 10 minuutjes zijn komen zij er ook aan. We genieten van een heerlijk drankje en van een overheerlijke, laatste voor dit jaar, Frutopia. En dan nog een kleine inspanning. Nog even de klim naar Archontiko. Een heerlijke douche en vanavond lekker eten bij Dimi en Maria.
En dan morgen ... de laatste dag. We gaan ervan genieten ...

Het klooster van Machairado, Eleftheotria
Machairado
Prachtig paadje met tijm aan alle kanten
Tijm
Prachtig met berg Skopos op de achtergrond
En de baai van Alykes heel in de verte
De steengroeve bij Agia Marina
Agia Marina
Mooi
Ook mooi
Skoulikado
De laatste Frutopia van deze weken is OP!!!

Geen opmerkingen: