Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 20 juni 2015

"Nieuwe" paadjes rond Chartata en Katastari













8,1 km; 3 uur 21 minuten


Vanavond gaan we naar een Griekse avond waar we erg veel zin in hebben. We hebben dus bedacht dat we geen lange wandeling doen. We gaan hier in de buurt een even wat rondwandelen. Op alle kaarten staan hier in Chartata nog wel wat paden en kleine straatjes. Maar alles loopt dood. We willen gaan uitvinden waar we uitkomen. Ook hebben we vlakbij Katastari een kleine kapel op een helling gezien, waar we nog niet zijn geweest en we willen dus ook uitvinden of we daar kunnen komen. Het moet haast wel, maar via welke weg?

We lopen vanaf Archontiko de weg op en zien al meteen een smal steegje. Goed, ontdekken is ontdekken, dus maar kijken waar we uit komen. We lopen over allerlei nog niet eerder gevonden weggetjes en komen bij de meesten tot de ontdekking dat ze inderdaad doodlopen tegen de berg aan, in een ofijfgaard of bij het laatste huis voor de rotsige helling. We vinden kleine straatjes, mooie huizen, kerkjes, klokkentorens en kleine kerkhofjes. Ben en Petra ontdekken een veldje met munt en dus pak ik mijn emmertje en mijn schaartje en begin met oogsten.

Het is een leuke wandeling, we komen ook inderdaad uit bij het kapelletje op de helling via een lastige weg en ontdekken de heel simpele terugweg. Dan zijn we weer in Katastari en besluiten een ijsje te halen bij de supermarket en meteen de groenten te kopen voor het avondeten van morgen. Want ook dan doen we geen lange wandeling, want vanavond wordt het, denken we, flink laat en de volgende wandeling die op ons program staat is lang en dat betekent: vroeg opstaan. En dat willen we morgen zeker niet.

In Chartata op ontdekkingstocht
Kerkhofje in Chartata
De kerk van Chartata, nu eens niet vanuit het zwembad
Feestje voor de bij, de Spaanse Gouddistel
Niet eerder gelopen straatjes
Stokrozen, altijd mooi
Uitzicht op zee
Weer ander kijkje op de baai
Ook hier een feestje

De rots Melissa
Nog één aardbeving en deze toren stort vast in
Mooi ligt dat hier, zo boven Katastari
Mint
Een kerkhof bij Katastari en door de poort zie je de kapel waar we heen willen
Vertel het maar
Katastari
Kapel gevonden
En de klokkentoren is mooi tegen de blauwe lucht
Mirte
Ja, lekker ijsje
Laat toch gewoon staan, wordt vanzelf overwoekerd door planten
Olijfbomen, zo ruig
Kruisdistel

Geen opmerkingen: