Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 20 juni 2015

Een Griekse avond in Kaki Ragi restaurant in Pigadakia

We lopen om ongeveer 7 uur naar Alykes en gaan vandaar op weg naar taverne Kaki Ragi in een echt toeristentreintje en toerist ... dat voelden we ons, echt wel!!!
Maar we hebben een heel gezellige avond, de muziek is heerlijk Grieks en de maaltijd is goed, het voorgerecht bestaat uit verschillende kleine hapjes en het hoofdgerecht is kip met salade. Alhoewel Ben liever iets anders had gehad dan kip, want dat is niet echt zijn lievelingsvlees. Maar het smaakt goed  en de rest van de avond is leuk. Er wordt heerlijke Griekse muziek gespeeld en er wordt gedanst. Petra en ik doen nog wel wat mee aan allerlei dansen, de mannen houden zich heel rustig bij onze tafel. Zij passen op de bordjes, want die worden vanavond in grote getale op de grond kapot gesmeten. Leuk hoor, maar ik had juist gehoord dat het kapot smijten van borden echt iets is dat weer is ingevoerd voor de toerist. Maar het is wel leuk. Er worden verschillende Griekse dansen getoond. De eigenaar en de hele familie doen mee aan het evenement. De ober danst ook een stukje mee en de kleindochter van de eigenaar danst nog even met het vuur dat hij zelf laat branden. Kleine flesjes met iets super-brandbaars erin helpen hem. Rond 23.30 komt het treintje ons weer halen en brengt ons via Alikanas en Alykes naar het opstappunt. Dan hebben wij nog een stukje te lopen en te klimmen. We sluiten deze gezellige avond af op ons terras.

Ben en Petra gaan ook, natuurlijk
Selfie, vandaar die rare bekkies, wij gaan ook
Mezedes (kleine hapjes), als voorgerecht
De "band" 
Kiplekker
Natuurlijk  wordt er gedanst
Wijn genoeg in voorraad
Ik doe ook een dansje mee
Griekse polonaise
Daar zitten ze dan en kijken hun ogen uit
De eigenaar steekt de boel in de hens, maar wel met liefde
Ja, als je flitst zie je wel wat er gebeurd, maar is het effect weg
Zo zag het er in het echt uit, best leuk
De eigenaar van Kaki Ragi heeft er lol in om de borden kapot te gooien
En de ober (links) danst ook een stukje mee
Petra danst ook mee in de slinger
Maar even later gaat ze ook met de Griek aan de haal
Een stukje van een bord met daarop een persoonlijke boodschap
Petra en ik nogmaals de voetjes op de dansvloer
En we wachten op het terras op ons treintje
Het was een leuke avond bij taverne Kaki Ragi

Geen opmerkingen: